Pratifoc

Un any més, els carrers s’omplen amb l’estrèpit dels tambors que anuncien el pas dels Diables del Prat. El foc i la percussió exciten a la població i els carrers es converteixen en un espai de dansa ancestral, de joc i d’alliberament. És el Pratifoc, on el Pollo treu la seva versió més ferotge i espectacular, on els diables estan disposats a ballar sense límit. Benvingudes a la festa major del foc!!

Recorregut: parc del Fondo d'en Peixo, c. del Mariscal Joffre, c. de Madoz, c. de Ferran Puig i arribada a la pl. de la Vila. 

Consells per a les persones que segueixen el Pratifoc: 
Us recordem que la participació al Pratifoc comporta uns riscos i n’heu de ser conscients totes les persones que hi participeu. A fi d’evitar-los, es recomana portar roba de cotó -amb mànigues i pantalons llargs-, sabates esportives de pell i ben cordades, i mocadors o barrets al cap.
Si per qualsevol circumstància se us encén la roba, llanceu-vos a terra i rodoleu per apagar les flames; sobretot no corregueu, perquè les flames s’escamparien i serien més perilloses. 
Eviteu les aglomeracions, participeu al correfoc en els carrers amples. 
Col·laboreu amb l’organització i no demaneu aigua al veïnat: evitareu taps i relliscades, i també que la pólvora es mulli i exploti en comptes de cremar-se. 

Consells per als veïns i veïnes del recorregut:
Si el Pratifoc passa per davant de casa vostra, heu de mantenir les portes i finestres tancades, les persianes abaixades, i els aparadors i vidres protegits amb cartrons o per altres mitjans.
Traieu del recorregut qualsevol obstacle com, per exemple, testos amb plantes, bosses d’escombraries o taules i cadires. Recolliu la roba estesa i plegueu els tendals. 

Molt important: Per més que les persones que participen al correfoc us demanin aigua, no n’heu de llançar fins que acabi el Pratifoc; així no hi haurà perill que la pólvora es mulli i exploti malament, amb els riscos que això podria comportar. Les persones propietàries de vehicles heu de respectar la prohibició d’aparcar en tots els carrers del recorregut.

Activitats relacionades