Esteu aquí

14a Trobada de Dones del Prat

Temes: Persones
Categories: Dones, Gent Gran, Joves.Prat
TIPUS: Proposta
Per a qui: Adult, Gent Gran, Jove
Cartell 14a Trobada de dones

Programa de la Trobada

9 h  Obertura de portes

9.30 h Benvinguda i Conversa inaugural. “Ens volem reals, no perfectes”, debat sobre la relació entre la salut i la imatge de les dones,  dinamitza Patricia Boyer, periodista, amb la participació de:

Carme Valls, endocrinòloga i especialista en salut femenina, ha escrit els llibres Dones invisibles (Debolsillo, 2006), Dones, salut i poder (Ed. Cátedra, 2009), Dones i homes: salut i diferències i Exercici i salut. Membre de l'ONG Centre d'Anàlisi i Programes Sanitaris --que investiga les diferències de gènere en el camp de la salut-. També ha estat presidenta de la fundació Catalunya Segle XXI doctora en Comunicació Social i professora del Departament de Comunicació de la UPF.

Marta Selva de Drac Màgic son una cooperativa d’iniciativa social fundada el 1970 dedicada fonamentalment a l’estudi i a la divulgació de la cultura audiovisual i la seva utilització en diverses activitats educatives, socials i culturals. Les seves àrees centrals d’activitat són la representació de les dones en els mitjans de comunicació audiovisuals i en l’autoria cinematogràfica, així com la formació en llenguatges audiovisuals promovent la divulgació de la cultura cinematogràfica entesa com a espai de coneixement, crítica i reflexió

11.00 h pausa

11.30 -13.30 h Tallers simultanis

  • A- Igualtat i respecte a la pluralitat , reflexió sobre els avenços i les resistències sobre la igualtat i la dignitat de les dones de tots els orígens. Realitza: Úrsula Santa Cruz és psicòloga especialitzada en violència de gènere, i pertany a l’entitat AIO, incorpora la perspectiva de les dones migrades, va participar a la taula de nous feminismes el passat 8 de març, inclou una mirada transversal del gènere i migració.
  • B- Enredades en les històries, anàlisi de les imatges de la feminitat que ens ofereixen avui en dia els films i les sèries. Realitza la Blanca Álvarez de Drac Màgic, Les imatges de la feminitat que ens ofereixen avui en dia els films i les sèries vénen determinades per una tradició cultural concreta, que situa les dones en uns rols i uns valors lligats a la cura, la maternitat, l’exhibició del propi cos,etc. Aquests estereotips, presents en la història de les representacions visuals de les dones, tenen avui plena vigència. A partir de l’anàlisi dels recursos més habituals en la tradició narrativa, aquest taller permet entendre com es configuren aquestes representacions i a quina mirada responen.
  • C- Teatre i diversitat, treballem la diversitat amb tècniques del teatre de les oprimides. Realitza La Xixa Teatre, fan  tallers per a col·lectius diversos, formació de formadors / as i accions artístiques a nivell local i internacional entorn dels tres eixos principals: Interculturalitat, Racisme, Xenofòbia, Inclusió Social i Integració; Gènere, polítiques d'igualtat i diversitat sexual; i Ciutadania Activa, Participació Ciutadana i Desenvolupament Local. La missió de l'Associació La Xixa Teatre és facilitar la creació d'espais d'empoderament a través de metodologies participatives, la psicologia orientada a processos i el teatre dels i les oprimides per generar processos de transformació individual i col·lectiva en contextos de vulnerabilitat social.
  • D- Parlem el mateix llenguatge?, La comunicació es la base de la relació entre les persones, no sempre trobem les paraules precises, la forma de fer-nos entendre o de transmetre allò que volem transmetre, fins i tot de transformar en paraules el que pensem o sentim. Farem una reflexió de les estratègies de comunicació entre diferents generacions. Realitza; Katia Velar, psicòloga encarregada de l’assessoria d’orientació personal del Lloro

13.30 h Final

* Ludoteca infantil, per a nens i nenes a partir de 3 anys, prèvia demanda.

El cartell d'enguany és obra de la dissenaydora Laia Ruz.

Consulta tota la informació sobre les edicions anteriors.

 

  • Accessible

  • Ludoteca infantil

Cartell 14a Trobada de les Dones (pdf - 10477707 bytes)
Cartell 14a Trobada de les Dones

Programa 14a Trobada de Dones (pdf - 2776625 bytes)
Programa 14a Trobada de Dones