Fem Nadal, fem ciutat, fem xarxa

Gener 2020

Acaba una nova edició de la Fira Avícola i esclata el Nadal al Prat. Són les dues grans cites de la nostra ciutat de cada desembre. Voldria, voldríem, que aquest fos un desembre més. Però no: aquest cop va arribar colpejant la nostra ciutat d’una de les pitjors maneres possibles. Amb l’assassinat masclista d’una veïna. Un crim que ens recorda que, malgrat els avenços fets ens els darrers anys, malgrat les conquestes assolides a la nostra ciutat i més enllà, el masclisme segueix atacant.

No ens cansarem de combatre’l. Ho va demostrar la ciutadania el mateix dia en què vam conèixer el crim, omplint de forma massiva i decidida la plaça de la Vila. Per això, abans que res, en aquesta revista hem volgut reconèixer aquesta reacció ciutadana que ho va deixar clar: qualsevol violència masclista és un atemptat contra el Prat antimasclista, igualitari i lliure que volem ser. Si aquesta reacció va ser possible és perquè els i les pratenques constituïm una comunitat enxarxada, activa i solidària. I aquesta comunitat es construeix en el dia a dia, i en ocasions com el Nadal.

El Nadal al Prat és una obra col·lectiva. Més d’un miler de persones el fan possible. Vull agrair la il·lusió, esforç i temps que hi ha dedicat tota aquesta gent. Des del comerç local a la gent gran que fa el pessebre de la plaça de la Vila. Passant per les persones que participen al Pessebre Vivent, els caus i esplais que organitzen tions o participen al Pratijoc, o tothom qui s’implica en donar als Mags d’Orient una gran benvinguda a la ciutat. No em vull deixar ningú.

Diuen que Nadal és època de tornar a casa. I si la nostra casa, el nostre lloc al món, és el Prat, és gràcies a tot aquest voluntariat. Amb vosaltres, fem més Nadal. Fem un Nadal més solidari, més sostenible, més local. I fem un Prat més enxarxat, més lliure i on tothom pugui aspirar a tenir una vida plena i lliure de violències.

Moltes gràcies, i bon Nadal!

 

Lluís Mijoler