Abril 2020

Teniu a les mans un dels números més extraordinaris d’aquesta revista. Perquè aquest és, segurament, un dels moments més extraordinaris que ha viscut en molts anys el nostre planeta, el nostre país i també la nostra ciutat, el Prat.

Davant de la greu crisi sanitària que suposa la pandèmia del coronavirus, estem fent un gegantí exercici de solidaritat. Confinant-nos, estem mirant de cuidar-nos per cuidar. Es tracta de mantenir-nos sans per aturar l’epidèmia i per preservar els hospitals, de fer possible que s’hi salvin vides.

En nom de la ciutat del Prat, vull agrair aquest exercici solidari. Gràcies a tot el personal sanitari que està demostrant, un cop més, que la sanitat pública és un tresor que mai podrem protegir prou. Gràcies al comerç que ens subministra els productes de primera necessitat, així com als i a les transportistes que els fan arribar, i també a la pagesia del Parc Agrari, que, ara més que mai, ha esdevingut un enclau estratègic, font d’alimentació fresca, clau per mantenir forta la salut.

Gràcies també al personal municipal i al de les empreses contractades que presten serveis essencials. Per contribuir a aturar el virus, l’Ajuntament ha tancat els equipaments i l’atenció presencial. L’Administració municipal, però, no tanca; segueix al nostre costat, i ho fa gràcies a l’esforç i sacrifici dels i les servidores públiques.

I finalment, gràcies a la ciutadania; no només per quedar-se a casa, sinó per com ho està fent. Estem confinats, però en cap cas aïllats, i això és gràcies a les nombroses iniciatives de suport mutu que estan desplegant entitats, comerços, empreses i persones individuals. Així, feu possible que sortim d’aquesta emergència sent una ciutat més cohesionada, més enxarxada, més solidària. Perquè ens en sortirem, però, quan superem la crisi sanitària, haurem d’afrontar una greu crisi econòmica. I com sempre, l’Ajuntament estarà al costat de la ciutat, del seu teixit productiu, de la seva gent.

 

Lluís Mijoler
L'alcalde