Zona agrícola

La zona agrària està integrada dins Parc Agrari del Baix Llobregat que forma part de l’Anella Verda de l’àrea metropolitana, un projecte innovador i sostenible que té com a objectiu protegir una sèrie d’espais d’alt valor ecològic i formar una xarxa territorial cohesionada.

L’any 1998 es va constituir el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, òrgan rector del Parc, integrat per la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Unió de Pagesos i catorze municipis de la comarca. Aquest Consorci va néixer amb una voluntat clara: recuperar, fomentar i consolidar l’activitat agrícola d’un territori que ha patit de manera molt intensa l’impacte ocasionat per la implantació de nombroses infraestructures.

El territori compta, malgrat tot, amb una sèrie d’elements importants i de “valor afegit” a l’hora de preservar el seu ric patrimoni agrícola: d’una banda, s’hi desenvolupa una agricultura de caràcter periurbà amb productes de proximitat i de qualitat, molt preuats pels consumidors; de l’altra, el Parc Agrari és un instrument per a la protecció i el foment de la biodiversitat del territori i dóna qualitat mediambiental a una zona densament poblada i industrialitzada.

Entre els productes agropecuaris que es produeixen a l’entorn del Parc Agrari, cal destacar el pollastre i capó de la Raça Prat, l’únic de tot l’Estat espanyol amb el segell de qualitat Indicació Geogràfica Protegida (IGP). Un altre producte tradicional de l’horta del delta del Llobregat és la carxofa del Prat, en procés d’aconseguir el segell IGP.