“Mide lo que importa”

L’Ajuntament del Prat de Llobregat, impulsant la sostenibilitat

Què ha fet l’Ajuntament relacionat amb la sostenibilitat? Estratègia i accions realitzades amb Agenda 2030 i ODS

L’Ajuntament ha decidit fer un pas més i, de la mà de B Lab Spain, posar a disposició del teixit empresarial local el Programa Mide lo que importa: una oportunitat de millora de la sostenibilitat per a les empreses del nostre municipi.

 

El Moviment B Corp i la Fundació B Lab Spain, empreses per a un món millor

Fundada el 2007, B Lab és una fundació que serveix a un moviment global de persones i empreses compromeses, que utilitzen la força dels negocis per generar un impacte positiu. La visió de B Lab a nivell global és la de redefinir el sentit de l’èxit en l’economia i liderar un canvi en la forma de fer empresa per construir un model que sigui sostenible per a totes les persones i el planeta. Per això, des del 2007 desenvolupen eines de diagnòstic, mesurament i millora i impulsen l’adopció d’estàndards per gestionar l’impacte social i ambiental de les empreses.

Mide lo que importa és una iniciativa de l’Ajuntament del Prat i B Lab Spain que et permetrà conèixer en cinc setmanes els impactes de la teva empresa al seu entorn, com a primer pas per millorar-los i així crear més valor per al negoci, el planeta i les persones.

Mide lo que importa està especialment dissenyat per sensibilitzar i acompanyar empreses a conèixer, mesurar i millorar el seu impacte ambiental i social.

Es realitza mitjançant una eina de gestió 360° (Avaluació d’Impacte B) i una metodologia grupal 100% virtual, que inclou tallers pràctics, testimonis, casos d’èxit i exemples de bones pràctiques per afavorir la gestió i millora de sostenibilitat de les empreses participants.

 

Avaluació d’Impacte B

L’Avaluació d’Impacte B és una eina de gestió de sostenibilitat que avalua i ofereix oportunitats de millora en les operacions i el model de negoci d’una empresa en cinc àrees: Clients, Treballadors, Governança, Comunitat i Medi Ambient. A través d’una sèrie de preguntes personalitzades les empreses reben una puntuació composta en una escala de 200 punts i un report de resultats que els permet conèixer el seu punt de partida, així com també fer comparatives amb empreses de la seva mateixa mida, país i indústria. L’Avaluació d’Impacte B s’associa i complementa una varietat de diferents normes, certificacions i marcs de mesurament d’impacte internacionalment reconeguts i validats. Per exemple, IRIS, GRI, FSC, Fair Trade Certification, Organic Certification o les normes ISO.

L’Avaluació d’Impacte B és versàtil, s’adapta i és útil per a tota mena d’empreses, independentment de la seva dimensió, sector empresarial, model de negoci.

El programa Mide lo que importa consisteix en quatre sessions online, de contingut teòric i pràctic i una durada de dues hores (9:30-11:30), que es realitzaran durant el mesos de març i abril de 2023, concretament:

  • Presentació del programa (presencial): Dijous 2 de març, a la sala d’actes del Centre de Promoció Econòmica
  • Sessió 1: Dijous 16 de març
  • Sessió 2: Dijous 23 de març
  • Sessió optativa (resolució dubtes Avaluació d’Impacte B): Dilluns 27 de març
  • Sessió 3: Dijous 30 de març
  • Sessió 4 (final): Dijous 13 d’abril

Què s’espera de l’empresa que participi en el Mide lo que importa?

  • Entusiasme, intenció i dedicació per Conèixer, Mesurar i Millorar la Sostenibilitat de l’Empresa
  • Participar en el programa de formació: 4 tallers online de 2 hores cadascun. Designar, com a mínim, una persona que participi en tots els tallers i completi l’avaluació. Suggerim dues persones per treballar en equip i maximitzar esforços.
  • Completar el 100% de l’Avaluació d’Impacte abans del 21 d’abril de 2023
  • Temps de dedicació total estimada: 30 hores (inclou assistència als tallers i completar l’avaluació d’impacte)

 

Què m’emporto?

La participació en el programa, gratuïta (finançada per l’Ajuntament), permetrà a les empreses conèixer bones pràctiques de sostenibilitat i completar l’Avaluació d’Impacte B de la seva empresa, que suposarà la identificació de les oportunitats de millora de la sostenibilitat de l’empresa, així com la seva situació envers l’obtenció de la certificació B Corp.

Tallers

Tots els tallers són en línia en horari de 9:30 a 11:30 h.

 

16 de març de 2023. Taller 1: Introducció a la mesura de l’Impacte amb l’Avaluació B

23 de març de 2023. Taller 2: Treballadors i comunitat

27 de març de 2023. Sessió de dubtes

30 de març de 2023. Taller 3: Medi Ambient i Clients

13 d’abril de 2023. Taller 4. Resultats i pla de millora

 

Inscriu-te als tallers aquí:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe2gGxFDba4QlFjB5aBproyHAnIKnLERNJYJ5itH2SawC_Vww/viewform