El Prat d'avui, el Prat del futur

Febrer 2020

Encetem un nou any que desitjo que sigui feliç i fructífer per a tothom. A la nostra ciutat, el 2020 arriba amb dues eines que seran clau. En primer lloc, hem complert un dels primers compromisos del nou Govern municipal: hem elaborat i aprovat el Pla d’Actuació Municipal abans d’acabar el 2019. En segon lloc, tenim també l’eina que ha de permetre començar a
donar compliment a aquest PAM: els pressupostos d’enguany.

Us els expliquem en aquesta revista municipal, i també a través de les xarxes, mitjançant els vídeos divulgatius. A més a més, al web elprat.cat/pam podeu consultar el Pla d’Actuació i comprovar-ne el grau de compliment. “El Prat d’avui, el Prat del futur” és el títol que hem posat al nostre projecte de mandat, perquè el seu objectiu és donar un nou impuls al model de ciutat del Prat d’avui, actualitzar-lo i posar-lo al dia, tenint presents els reptes de la nostra època, per tal de projectar-lo al futur.

Reptes com l’emergència climàtica (i la necessària transició energètica per fer-hi front) o la defensa del dret a l’habitatge per garantir que tothom pugui desenvolupar una vida plena en aquesta ciutat. També cal atendre el clam feminista que dones de tot el món estan protagonitzant, i que és la punta de llança de la defensa dels drets socials conquerits en les darreres dècades davant dels qui ens els volen arrabassar. I alhora, cal revertir els efectes de la crisi econòmica, impulsar un model productiu innovador, que aprofiti la revolució tecnològica per desenvolupar formes de treballar i consumir més sostenibles, que siguin la base d’una ciutat justa, cohesionada i pròspera.

El Prat és una ciutat ben preparada per afrontar aquests reptes. Volem ser un exemple de com les ciutats poden donar resposta als nous reptes de la nostra època.

Venim de lluny. El Prat ha sabut esdevenir avui una ciutat viva i activa, amb una forta personalitat pròpia, orgullosa d’allò que el seu veïnat i la seva institució municipal han assolit en les darreres dècades. El que fem en aquest mandat determinarà que ho seguim sent en el futur. Fem que els pratencs i les pratenques de les properes dècades puguin seguir assenyalant, amb orgull, com fem nosaltres, que aquest tros de delta és el seu lloc al món, en un món més sostenible, just i lliure.

 

Lluís Mijoler