Llibret 20è Fòrum de Treballs de Recerca

Llibret 20è Fòrum de Treballs de Recerca (pdf - 5001860 bytes)

Treballs destacats pel jurat :

Amb aquest treball s’ha estudiat quina utilitat té l’origami en la simplificació d’eines i màquines en la indústria. El procés d’investigació es realitza a través de la realització de tres figures.

El jurat valora molt positivament l’originalitat del treball, l’autonomia i implicació de l’alumna en tot el procés.

 

 

En aquest treball s’estudien les espècies de Erodium que es desenvolupem al Prat de Llobregat. L’alumna analitza la distribució i quantitat de cinc espècies d’aquest gènere.

L’autora fa un treball d’investigació coherent, complert i arrelat al món local. L’estudi botànic és molt correcte, amb una part pràctica treballada i documentada. Els resultats presentats són fiables, aplicables i d’interès en l’estudi d’aquest àmbit.

 

Es realitza un treball d’investigació sobre l’estructura complexa de l’ADN, i-motif, per analitzar com afecta el PH, la temperatura i la interacció amb lligands a la seva estabilitat. L’autora estudia aquesta estructura per conèixer el seu comportament i propietats.

L’alumna ha participat del programa Forces per fer la recerca del seu treball. Es valora la motivació i implicació per buscar aquests recursos. La temàtica és molt complexa, tanmateix ha aconseguit elaborar una hipòtesi senzilla, coherent i el treball està molt ben ordenat. En resum, es valora com un treball excel·lent, amb un nivell molt alt.

 

En aquest treball l’autora estudia com certes substàncies involucrades en la comunicació cel·lular activen vies de senyalització determinades i com tot això està relacionat amb determinades patologies neurodegeneratives.

Es reconeix la motivació i autonomia de l’alumna en la recerca d’universitat per tal de realitzar la seva pràctica. El jurat valora molt positivament la manera com es descriu l’estudi realitzat, ja que els processos estan molt ben explicat de tal manera que es poden entendre encara que no es sigui un expert en la temàtica. De la mateixa manera, es considera que la investigació és molt rigorosa i complerta, ben estructurada, amb les fonts molt ben citades. Val a dir que aquest treball es valora d’una qualitat excel·lent, amb un nivell propi d’estudis superiors.

 

Amb aquest treball, l’autora es qüestiona de quina manera la cultura pot sobreviure a la repressió, ho fa a través de l’anàlisi de l’obra de dos autors i elaborant ella mateixa un monòleg.

Es considera un treball molt ben escrit, amb la capacitat de transmetre l’entusiasme de l’alumna per la temàtica i d’emocionar al qui el llegeix. També es reconeix la capacitat crítica i de reflexió.

 

Les autores d’aquest treball realitzen un recorregut històric pel món dels castellers per tal d’aproximar-se al paper i les aportacions de les dones en aquest àmbit. Per a la part pràctica, realitzen un seguit d’entrevistes que donen suport al seu treball d’investigació.

El jurat valora la part pràctica ben construïda i treballada. La recerca aborda la necessitat de reconèixer el paper de les dones en la cultura i ho fa aportant informació concreta i detallada. Finalment, també es valoren molt positivament la introducció de dibuixos fets per les autores.

 

En aquest treball d’investigació l’autora fa una anàlisi de 7 sabons, per veure si respecten la flora cutània i el PH propi de la pell.

Es valora com un molt bon treball científic, amb una proposta clara i ben definida. Les conclusions que fa són interessants i el resultat de la recerca són coherents amb la hipòtesi plantejada.

 

Aquest treball de recerca identifica les característiques musicals de diferents subgèneres del metal i fa una proposta de classificació. Per fer aquesta investigació realitza diferents entrevistes a persones expertes en aquest gènere musical.

Es considera un treball molt original amb una aportació artística de l’alumna destacable, des de la portada, els títols i les reflexions que hi fa. El jurat valora la documentació teòrica i el mètode d’investigació, reconeix la motivació de l’alumna per la temàtica i la voluntat d’aportar coneixement científic.

 

Amb aquest treball les autores fan una anàlisi de l’obra de Shakespeare a través de Romeo i Julieta. Les autores fan una exhaustiva relació de la seva vida i obra, per acabar centrant-se en l’argument d’aquesta coneguda obra. En la part pràctica del treball, fan una aproximació creativa i original a l’obra a través de la creació d’un curt d’animació ambientat al municipi.

Es considera un treball molt elaborat amb molta originalitat i creativitat, amb una construcció teòrica sòlida i una pràctica amb un producte resultant de qualitat.