Cuidar, defensar i projectar el Prat


Tags: #opinió

Octubre 2023

al entendre l’escola com un “node” en una xarxa més àmplia: la xarxa d’espais i situacions en les quals aprenem i ens desenvolupem com a persones. Aquesta és una de les idees que dona en l’entrevista que conté aquesta revista el catedràtic Cèsar Coll, l’encarregat de fer la ja tradicional lliçó inaugural del curs a la ciutat el proper 27 de setembre al Cèntric. Al Prat, som conscients de la importància de reforçar no només l’escola, sinó també tota aquesta xarxa educativa que acompanya els centres educatius amb una missió comuna a tota la ciutat: garantir que tothom aprèn el màxim possible i en les millors condicions possibles, per progressar com a individus i com a societat. Ser, en definitiva, una ciutat educadora. Per això, ara que arrenquem un nou curs vull desitjar molta sort i molts encerts a tot l’alumnat pratenc que comença o continua els seus estudis, i vull agrair el seu esforç al professorat i les famílies que els acompanyaran.

Un nou curs en el qual seguirem treballant per millorar el Prat i donar forma a la ciutat del futur. Per exemple, millorant l’espai públic: després de les obres dels darrers mesos i les molèsties que necessàriament comporten, comencem a veure els resultats en unes places, carrers i equipaments més amables. O, per posar un altre exemple, seguir impulsant una ciutat sostenible, compromesa en donar resposta a reptes ambientals com la sequera i exemplar a l’hora d’atendre reptes com el necessari estalvi d’aigua. Un estalvi que ha estat considerable en els darrers mesos, com recullen aquestes planes, i que agraeixo a tota la ciutat.

I arrenca també un nou curs en el qual el Prat seguirà vibrant. Després d’un estiu ben viu, en què milers d’infants i joves han participat en les activitats que un any més han preparat nombroses entitats de la ciutat amb suport municipal, la ciutat recupera l’activitat i el pols vibrant que la caracteritza. En aquesta revista podreu informar-vos, per exemple, de la nova programació de l’Artesà, consultar l’agenda cultural, descobrir les activitats que preparen els centres cívics i les novetats de la nova temporada del Prat Ràdio, o preparar-vos per assaborir en el marc d’un nou QuintoTapa les creacions dels i les cuineres pratenques. Per gaudir, en definitiva, del nostre lloc al món.

I la millor forma de començar a fer-ho és amb la nostra Festa Major. Ja coneixem el programa que ens permetrà, en els propers dies, gaudir de la més xamosa i galana. Que tingueu una molt bona festa!

 

Lluís Mijoler
L'alcalde