Complir amb els compromisos


Tags: #opinió

Juny  2024

Gràcies. Vull agrair a tots i totes les ciutadanes del Prat que el passat 12 de maig van expressar la seva veu a les urnes, a tots i totes aquelles que van tornar a fer que la nostra ciutat tornés a demostrar el seu compromís majoritari amb els valors del progrés i de la transformació social, i també a totes les qui van confiar en la candidatura en la qual vaig participar. Aquesta legislatura, el Prat tindrà una veu al Parlament. Tal i com em vaig comprometre en una revista anterior, com a diputat faré a la cambra catalana el mateix que faig com a alcalde: defensar la nostra ciutat, tota la seva gent, pensi com pensi, i el seu territori.  Defensar el territori vol dir fer sentir la veu clara en contra de l’ampliació de l’aeroport, exportar el consens que existeix a la ciutat contra aquesta ampliació i en defensa del Delta, del planeta i d’un país que basi el seu desenvolupament en la sostenibilitat i la innovació. I defensar la nostra gent vol dir defensar una Generalitat que impulsi uns serveis públics de qualitat com ho fan tants ajuntaments, també el del Prat.

Aquests serveis públics són una gran conquesta. No només aquells que garanteixen el gaudi de drets fonamentals, com la salut o l’educació, sinó també aquells que són indispensables per a una bona vida en comú. Parlo d’equipaments com els centres cívics, de tots els cursos i tallers que ofereixen, de programes adaptats als diversos públics de la ciutat, o del suport a totes aquelles entitats que organitzen activitats com les revetlles de Sant Joan. Això també forma part d’aquell patrimoni comú que són els serveis públics, i constitueix una eina fonamental per construir una ciutat enxarxada i cohesionada, una comunitat vibrant, i que fan possible, per exemple, l’àmplia oferta d’activitats que podem trobar quan arriba l’estiu i que podem consultar en aquestes planes.

Al juny arriba l’estiu i arriba també el mes de l’Orgull: amb motiu del Dia Internacional per l’Alliberament Sexual i de Gènere, reivindiquem que hi ha moltes formes d’estimar i de ser, i defensem que tothom pugui viure la seva en llibertat. En aquest sentit hem avançat molt en els darrers anys. També al Prat, on des de fa un parell d’anys reivindiquem l’Orgull amb una colla d’activitats que culminen en una marxa festiva que ha esdevingut diversa i multitudinària. I  hem avançat gràcies al compromís i la valentia de persones que fan tasca quotidiana en els seus entorns immediats, com l’alumnat que en tants instituts de la ciutat ha impulsat comissions liles. Aquesta revista recull el testimoni dels de l’Estany de la Ricarda, jovent que dona la cara, que valora tot el que hem aconseguit fins ara, però que ens fan prendre consciència de tot el que queda encara per avançar. Ara que veiem com els discursos d’odi s’estenen, renovem el nostre compromís per seguir avançant. Reivindiquem com a ciutat el nostre orgull, la nostra voluntat de seguir construint una comunitat de drets i llibertats. Bon orgull!

 

Lluís Mijoler
L'alcalde