Al Prat, estem treballant per la imminent constitució de la comunitat energètica de la ciutat. Energia del Prat S.L serà, per tant, la Comunitat Local d’Energia de la ciutat del Prat de Llobregat. El seu objectiu principal és proporcionar serveis energètics a la ciutadania i empreses de tot tipus de la ciutat. El seu valor afegit més important és que neix com a eina bàsica per a la democratització de l’energia, és a dir, que la ciutadania sigui part activa en la generació, consum i compartició d’energia. Amb Energia del Prat, l’energia serà de proximitat, neta, més barata i més democràtica.

És una eina que, per tant, permetrà a tota la comunitat del Prat – veïnat, famílies, pimes, empreses i entitats locals – amb necessitats energètiques participar d’una forma activa i agrupada en el sistema energètic amb projectes d’autoconsum elèctric, compra d’energia renovable assequible, projectes d’eficiència energètica, electrificació d’habitatges, domotització dels llars, etc. 

Així, la Comunitat Ciutadana d’Energia ENERGIA DEL PRAT té la finalitat de convertir als seus membres en actors principals del mercat energètic, donant-les autonomia i poder de decisió.

Els passos que s'han dut a terme per fer-la realitat han estat els següents:

1. L'aprovació al Ple municipal per unanimitat la constitució de la comunitat

2. L'aprovació al Ple municipal per unanimitat de la memòria  de l'ens

3. L'aprovació del decret de cessió d'actius de l'Ajuntament del Prat

 

La comunitat es basa en un marc de participació voluntària i oberta, on els membres o socis podran entrar i sortir d’una forma àgil i a on el control efectiu de la societat estarà en mans de persones físiques, autoritats locals i/o petites empreses.  D'aquesta manera, Energia del Prat estarà composada per l’Ajuntament del Prat de Llobregat (40% de participacions), una associació d’usuaris (20% de participacions) i capital privat (40% de participacions). Amb aquesta distribució, l’energia s’erigeix com a un vector d’empoderament ciutadà, per generar comunitat i com a eina de transformació ecològica i econòmica de la ciutat.

 

Serveis de la Comunitat Local d’Energia

En una primera fase de treball de la comunitat, s’oferiran serveis de:

  • Cessió d’energia d’origen fotovoltaic: es podrà oferir, de moment, subministrament a aproximadament 500 usuaris tipus domèstic o petita empresa. Serà energia neta i més econòmica.

Energia del Prat continuarà treballant, paral·lelament per desenvolupar altres projectes d’autoconsum compartit i més serveis que es posaran en marxa després d’aquesta primera fase de desplegament.

 

Qui pot formar part d’Energia del Prat?

  • L'Ajuntament del Prat
  • Una associació d'usuaris
  • Ciutadania que resideix al Prat i persones jurídiques (PIME) amb seu social al Prat
  • Persones físiques i jurídiques que no tinguin la seu al Prat

 

 

Com participar-hi?

Amb aquesta modalitat, podreu ser socis de l'entitat. 

Rebreu només els serveis energètics disponibles. Si esteu interessats, envieu un correu