Ara més que mai, que tingueu un bon estiu

Juliol 2020

Per fi ha arribat l’estiu, un estiu extraordinari, tristament extraordinari. Ha arribat després d’una primavera robada, robada per una pandèmia global que encara no s’ha acabat i que ha costat la vida a desenes de pratencs i pratenques que han marxat sense el comiat que mereixien. Per això, el proper 19 de juliol la ciutat del Prat organitzarà un acte per recordar els veïns i veïnes víctimes de la COVID-19, un acte que vol ser també un gest d’escalf i acompanyament a les seves famílies i les seves amistats.

Hem descobert amb tota cruesa la fragilitat de la vida, i per això durant aquest estiu, més que mai, cal que la valorem. Aquest estiu, (re)descobrim coses que ens envolten, que semblaven inamovibles però que de cop, durant el confinament, hem trobat molt a faltar; per exemple, trobar-nos amb les amistats, gaudir de l’espai públic i del territori equilibrat que ha sabut conquerir la ciutat del Prat i que genera tanta qualitat de vida. Ara més que mai, us convido a gaudir dels nostres espais naturals, de les nostres platges..., però fem-ho amb prudència i responsabilitat, perquè la pandèmia encara no s’ha acabat i combatre-la segueix requerint el compromís de tothom.

I ara més que mai, treballem també perquè tothom a la nostra ciutat pugui gaudir de l’estiu, començant pels nostres infants i el nostre jovent, que han patit d’una forma especial el confinament. Tant l’Ajuntament del Prat com nombroses entitats de lleure i esportives hem fet un gran esforç per organitzar com cada any, malgrat tot i complint totes les normes sanitàries, activitats d’estiu. Vull agrair a totes aquestes entitats la feinada que estan fent per als més menuts de la ciutat. Esforços com el seu converteixen el Prat en la ciutat cohesionada que assenyalem amb orgull com el nostre lloc al món. Volem seguir sent aquesta ciutat cohesionada, i per això, hem de fer front a la crisi social i econòmica que està seguint la sanitària. Tenim per davant una tasca de reconstrucció ingent. Per afrontar-la, hem proposat una estratègia que requerirà el concurs de nombrosos agents de la ciutat i estem generant els espais de diàleg i concertació necessaris. L’Ajuntament, no ho dubteu, estarà un cop més al capdavant d’aquest esforç.

 

Lluís Mijoler
L'alcalde