El Voluntariat a la Mostra d'Entitats

Aquest any, les entitats de voluntariat del Prat juntament amb el Punt de Voluntariat van participar al Sofà per la Convivència durant la passada Mostra d'Entitats.

El sofà, emmarcat dintre del cicle d'activitats de dinamització comunitària Apropa't i opina, del programa de Convivència i Civisme de l'Ajuntament del Prat, vol ser un espai a on es convidarà a la ciutadania a asseure’s una estona per reflexionar, debatre i compartir sobre diferents temes relacionats amb la convivència en el municipi.

Així, durant tot el matí del dissabte, pel sofà de la Mostra d'Entitats hi van anar passant diferentsciutadans i ciutadanes, que van tractar temes com la mediació, la interculturalitat, el feminisme,..., i com aquests ajuden a tenir una més bona convivència a la ciutat. De la mateixa manera ho va fer el voluntariat, amb la participació de referents d'entitats i de persones voluntàries del Prat, es va parlar i reflexionar sobre el paper que té el voluntariat en la millora de la convivència i de la cohesió social a la ciutat. Vam encetar el debat amb la presència al sofà de la Olivia Ortega, coordinadora del voluntariat al C.P.S. Francesc Palau, Begoña Burguete, voluntària a SaóPrat, Consol Bas, voluntària al projecte Antenes i la Eugenia Blanco, voluntària a la Creu Roja. Vam gaudir també amb la presència i participació de la Montserrat Torruella, presidenta de InterSOS.

Durant la xerrada es van recollir les següents reflexions i afirmacions que van fer les persones assistents:

  • La tasca és molt agraïda per nosaltres i per la gent.
  • El més important és l’atenció i l’acompanyament a les persones.
  • És fonamental el treball en xarxa.
  • La gent s’ha de sentir ciutadà i ciutadana.
  • ELes persones voluntàries són la clau.
  • El voluntariat ens ajuda a tots i a totes, donem i rebem.
  • La major acció comunitària és el voluntariat.
  • “El voluntariat és la contribució a fer un món millor”
  • Hem d’estar atents i atentes per detectar les necessitats reals.

Amb aquestes reflexions, entitats, persones voluntàries i Ajuntament es van emplaçar a seguir treballant per fer del Prat una ciutat més cohesionada, i per a seguir millorant la convivència entre la ciutadania.

 

Projectes de voluntariat al Prat

Construïm una societat millor a través del voluntariat!

Reforç escolar

Doneu suport al procés educatiu d’infants i preadolescents.

Punt de Voluntariat

Espai d’informació i orientació per a entitats i ciutadania en matèria de voluntariat.