Aprenem de la covid, defensem el Delta!


Tags: #opinió

Estiu 2021

La primera revista “El Prat” d’aquest 2021 mostrava en portada l’arrencada de les vacunacions a la nostra ciutat, començant per la residència municipal Penedès i la resta de residències de gent gran i de persones amb discapacitat. Mig any després, la revista que teniu a les mans mostra els primers fruits d’aquesta campanya de vacunació: la represa de la vida ciutadana. Una represa que avança lentament, i que cal que entomem amb tota la prudència possible, com ens demostra l’onada de contagis que estem vivint en els darrers dies. Però que per fi s’està produint: una àmplia oferta cultural i d’activitats d’estiu permet que ens puguem tornar a trobar, vivint l’estiu, a places i carrers de la ciutat.

Així doncs, gràcies a la tasca de tants i tantes investigadores ha arribat el moment per recordar i fer memòria. I per reconstruir i tornar a mirar el futur.

Durant la pandèmia, al Prat hem realçat la importància de cuidar-nos, com a individus i com a comunitat. I una comunitat que cuida la seva gent tenia l’obligació d’acompanyar les famílies de les 172 persones, veïnes i veïns del Prat, que ens han deixat a causa de la malaltia. Així ho vam fer en l’acte de ciutat que podeu recuperar en aquestes planes i a elprat.tv. Ara cal guardar en la memòria col·lectiva el que hem viscut. Ens hi ajuda l’obra del reconegut fotoperiodista David Airob, que va retratar com la covid ens ha transformat.

Fer memòria, no oblidar, ha de servir per impulsar la reconstrucció del món postcovid sent fidels a aquella idea que cal aprendre les lliçons de la pandèmia per avançar cap a una normalitat que no només ha de ser nova, sinó millor. Per això sorprèn que, quan tota Europa impulsa una recuperació verda, que reactivi l’economia i generi llocs de feina a través de nous models de sostenibilitat i d’innovació, aquí algunes veus pretenen tornar a condemnar-nos al vell model del totxo i el pelotazo. Això és el que fa Aena quan proposa destruir la Ricarda per ampliar l’aeroport.

Davant d’aquesta amenaça, farem escoltar on calgui la veu del Prat en defensa del Delta. I seguirem impulsant, com fem des de fa un any amb les principals forces polítiques, socials, sindicals i empresarials de la ciutat, una reconstrucció intel·ligent, que aprengui les lliçons de la covid i s’adapti als reptes i exigències de l’emergència climàtica i del segle XXI.

 

Lluís Mijoler
L'alcalde