Antoni Torres

El Toni Torres té 43 anys i actualment està fent diferents voluntariats amb diverses entitats del Prat de Llobregat. Entre elles, col·labora amb el Centre de Normalització Lingüística, Sao Prat i al Centre Cultural el Remolar.

Tasques realitzades

El Toni és una persona molt activa i dinàmica que considera que la vida s’ha portat molt bé amb ell, tal i com ens relata: “a mi em va tot molt bé, llavors, jo intento donar-li coses a la vida, agafo una mica del meus temps i ofereixo coses”.

Això l’ha portat a formar part de l’entitat Sao Prat on col·labora amb un grup d’infants immigrants que estan aprenent el castellà i el català i inclús aprenent a escriure. Paral·lelament també fa parelles lingüístiques a través del programa Voluntariat per la Llengua (VxL) que és un programa del Centre de Normalització Lingüística que té com a objectiu posar en contacte amb persones que parlen habitualment en català amb persones que tenen coneixements bàsics i que ho volen parlar.  Però la seva experiència com a voluntari no s’acaba aquí, el Toni també participa en el centre cultural el Remolar donant classes d’anglès a persones grans.

Una experiència positiva

He tingut moltes, he estat a molts llocs com a voluntari, allà on vas sempre trobes gent molt maca, i coneixes gent molt interessant.

Recomanaries aquesta experiència?

Si, ho recomano sobretot als joves. En especial a aquells joves que potser han acabat els estudis, que tenen temps lliure i que no saben que fer. Els hi recomanaria que deixessin per una estona la tecnologia i treballessin amb les persones. Que vegin com funciona el món, que no es tanquin amb un ordinador i que no s’oblidin de viure la vida perquè hi ha moltes coses interessants.

Quins consells donaries a algú que vol començar a realitzar un voluntariat?

Que ho faci sense esperar res, que ho faci perquè li ve de gust, perquè ho vol fer, Això del voluntari és una filosofia molt diferent, ves i gaudeix de l’experiència, no esperis res.

El voluntariat en una paraula

Comunitat. Barri.

  • Entrevista realitzada el 11 de febrer al Punt de Voluntariat

Projectes de voluntariat al Prat

Construïm una societat millor a través del voluntariat!

Reforç escolar

Doneu suport al procés educatiu d’infants i preadolescents.

Punt de Voluntariat

Espai d’informació i orientació per a entitats i ciutadania en matèria de voluntariat.