Esteu aquí

El dia de la marmota

IMMACULADA  LLOPIS CLIMENT

Juliol 2016

Amb els resultats de les eleccions a la mà podem treure algunes conclusions. La primera de totes és que som allà on érem. Aquestes eleccions no han permès acabar amb el bloqueig de la política espanyola i únicament han reforçat el PP.

La segona conclusió és que la possibilitat d’assolir un referèndum pactat s’ha allunyat més, ja que la suma dels partits contraris a aquesta opció ha augmentat respecte dels anteriors comicis. El referèndum es mostra inviable a curt i mitjà termini, fet que probablement farà obrir els ulls a moltes persones i veure que l'única sortida que tenim els catalans i les catalanes és encetar el nostre propi camí.

La tercera conclusió és que el sobiranisme manté els resultats a Catalunya, és l'opció majoritària i segueix essent necessària a l'hora de fer determinades majories de govern. La darrera conclusió és que CDC ha sabut resistir notablement i mantenir la seva representativitat al Congrès, contra tot pronòstic i amb unes enquestes que auguraven un molt mal resultat. No obstant, sabem que hem perdut suports electorals i que caldrà treballar per a recuperar la seva confiança. No vull acabar sense agrair als 1.518 pratencs i pratenques que ens han votat. Bon estiu a tothom!

 

Immaculada Llopis Climent
http://convergents.cat

Més opinió juliol 2016

No fue suficiente

per Rafael Duarte Molina

La alternativa de izquierdas

per Juan Pedro Pérez Castro

Seguir avanzando

per Miguel Ángel Ochoa Oliva

Seguimos

per Sandra Patricia Daza Puente

Seguimos igual

per Cristina Simón Molina