Esteu aquí

Xerrada a Cases d’en Puig sobre el túnel carpià, una de les malalties invisibles

Afecten sobretot a dones que treballen a l’àmbit de les cures

dijous, 7 juny, 2018 - 13:15

El passat dilluns es va realitzar a les Cases d’en Puig una xerrada sobre la síndrome del túnel carpià, a càrrec de l’antropòloga Gabriela Poblet, a la qual van assistir més d’una quarantena de persones. Aquesta xerrada s’emmarca en el cicle Dia d’Acció per la Salut de les Dones.

Aquesta afectació al canell complica la realitat de moltes dones i no va ser reconeguda com a malaltia laboral fins a l’any 2014. Els seus símptomes són pessigolleig dels dits, sensació d’inflor de la mà, dolor i feblesa del dit polze. 

Dones de 40 a 60 anys

Aquesta malaltia es dóna habitualment en dones de 40 a 60 anys, en molts casos treballadores de la llar i del sector de la cura. És sovint el dolor d’aquelles dones que van emigrar dels seus països buscant oportunitats i que estan desenvolupant feines que requereixen moviments repetitius i postures forçades, feines feminitzades que es caracteritzen per salaris baixos i, sovint, absència de contractes laborals, on es dóna prioritat al treball per damunt de la salut.

La falta d’atenció mèdica, el diagnòstic tardà i la por a perdre la feina són algunes de les causes de l’agreujament d’un problema que només podrem ajudar a solucionar si donem visibilitat i reconeixement social a aquesta realitat que genera discriminació, canvien les polítiques de contractació i comencem a pensar en la medicina i la salut preventiva amb perspectiva de gènere.
 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 24 novembre, 2022 - 14:30

Demà comença el gran recapte d’aliments

Durant el proper dies 25 i 26 de novembre, es durà a terme a la nostra ciutat la 14a edició del gran recapte d’aliments. Una iniciativa solidària, encapçalada per la Fundació Banc del...

dijous, 24 novembre, 2022 - 11:30

Les participants del cicle 'En Femení' elaboren una pancarta amb motiu del 25N

Us convidem a portar-la plegades a l'acte central a la Plaça Catalunya, el...
Persones usuàries participen en la cogestió de La Botiga

dijous, 24 novembre, 2022 - 09:30

La Botiga del Prat, programa d’innovació social de suport alimentari, arriba a 3.500 persones durant el seu primer any de funcionament

A partir d’un servei de garantia alimentària, a La Botiga, es treballa l...