Esteu aquí

Voteu l'edifici que us agrada més

Des del dia 15 d'octubre passat podeu visitar una exposició al vestíbul de la Casa de la Vila i escollir, entre una selecció prèvia, quins són els millors edificis recents del Prat.

dilluns, 1 novembre, 2004 - 20:54

Es tracta de la segona edició dels Premis d'Arquitectura, uns guardons biennals que pretenen distingir les millors obres recents de la ciutat dins l'àmbit privat (les obres públiques ja participen en altres concursos).

En la segona edició, els Premis d'Arquitectura del Prat analitzaran les obres privades finalitzades a la ciutat entre els anys 2002 i 2003. Els guardonats seran tant els promotors, com els tècnics i els constructors de les obres guanyadores. El premi consisteix en una petita escultura, així com en el reconeixement públic per la seva contribució a la millora del paisatge urbà del Prat.

Al concurs no cal presentar-s'hi, ja que l'Ajuntament hi inclou totes les actuacions registrades en els expedients municipals de llicències d'obres. Això sí, els tècnics municipals en fan una selecció prèvia i escullen les obres que objectivament presenten algun interès. Cada obra s'inscriu en una de les quatre categories existents:

  • Habitatges de nova planta (entre 4 i 6 finalistes)
  • Edificis de nova planta no habitatges (4 - 6 finalistes)
  • Edificis rehabilitats (2 - 4 finalistes)
  • Façanes rehabilitades (8 - 10 finalistes)

Un jurat format per polítics i tècnics municipals, arquitectes convidats, un membre del Foment de les Arts Decoratives (FAD) i dues persones representatives del món cultural i associatiu del Prat decidirà les obres guanyadores de cada categoria, després de visitar-les totes in situ. A principi de novembre es farà el lliurament dels premis, entre els quals figuraran els Premis d'Opinió Popular, que poden, o no, coincidir amb els premis del jurat.

Nova ordenança de paisatge urbà

L'Ajuntament del Prat ha aprovat recentment l'ordenança reguladora de l'ús dels colors, materials i altres elements en les edificacions, amb l'objectiu de millorar el paisatge urbà i la qualitat arquitectònica, tant de les rehabilitacions com de les obres noves. De fet, ja fa dos anys que l'Oficina Municipal d'Edificació i Habitatge assessora i emetet informes cromàtics i de materials sobre les noves obres i les rehabilitacions, a complir de manera voluntària. Amb la nova ordenança, però, el compliment ja és obligatori.

 

Compartir

Noticies relacionades

Triatló

divendres, 15 octubre, 2021 - 10:45

Afectacions de trànsit pel XXV Triatló Ciutat del Prat

El proper diumenge, entre les 8 h del matí i les 2 h del migdia l’accés a la...
Aplec de la Tartana

divendres, 15 octubre, 2021 - 10:30

Torna l’Aplec de la Tartana

Després de la seva suspensió l’any passat a causa de la pandèmia, aquest...