Esteu aquí

Vols saber com sonen les reverberacions de diferents espais del Prat?

Endinsa’t en les simulacions d’espais acústics de la ciutat, resultat del projecte “Rescatem el Patrimoni Acústic i Sonor del Prat”

dimarts, 11 gener, 2022 - 18:30

El passat 18 de desembre, en el marc del cicle Indisciplinats, es va fer la presentació del resultat del projecte guanyador de la modalitat Música i Territori dins la convocatòria /UNZIP 2021: “Rescatem el Patrimoni Acústic i Sonor del Prat”.

Des de l’octubre al desembre del 2021, els guanyadors de la beca, Ginebra Raventós i EMARX i el grup motor del projecte, format per veïns i veïnes del Prat interessades en el fet sonor, han estat reflexionant sobre la importància del patrimoni acústic i sonor per a la comunitat, la memòria col·lectiva, els afectes, la identitat col·lectiva i la generació de narratives comunes. I sobretot han escoltat diferents espais del Prat, que han salvaguardat.

Tots els espais tenen la seva pròpia reverberació́, el seu propi timbre, una mena d’empremta digital. D’això se’n diu espai acústic. Hi ha una tècnica capaç̧ de capturar aquestes reverberacions per poder utilitzar-les després en una producció́ musical o en una simulació virtual. Per exemple, tal com s’ha fet durant aquest procés comunitari, podem anar a la cripta de l’església Sant Pere i Sant Pau o la granja de la Ricarda, capturar aquesta reverberació i en acabat, en un estudi de gravació, escoltar i gravar com sonaria una guitarra, una bateria o una veu en aquell espai.

Per a poder accedir a la biblioteca de tots els espais salvaguardats així com a les instruccions per a poder fer aquests enregistraments, s’ha creat un espai web interactiu on podreu comprovar com sonen aquestes reverberacions, les seves diferències, particularitats... I a més, hi trobareu la biblioteca de respostes a impuls, que podreu escoltar en línia o descarregar-vos-la per a fer-la servir en les vostres creacions.

Descobriu tot això a la pàgina web del projecte i/o descarrega't la publicació

Presentació "Rescatem el Patrimoni Acústic i Sonor del Prat" 18/12/2021

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 28 setembre, 2023 - 12:00

"Estètica Insostenible” ens convida a reflexionar sobre el malbaratament alimentari

Col·lectius, entitats i veïnes de la ciutat participen en el projecte de la...
cèntric_opera_concert homenatge maria callas

dimecres, 27 setembre, 2023 - 12:00

El Cèntric obre el teló a una nova temporada del cicle Viu l’òpera!

La celebració del centenari del naixement de Maria Callas dona el tret de...

divendres, 22 setembre, 2023 - 12:00

L’edició 2023 del Prat Nocturn dona inici als actes de Festa Major

Més de 1.800 participants reviuen la història del Prat a través d'una...