Esteu aquí

Visites guiades gratuïtes als aiguamolls del riu

Dissabte 28 de maig l'Ajuntament inicia un servei de visites guiades gratuïtes per explicar els valors naturals dels aiguamolls de la nova llera del Llobregat

dijous, 26 maig, 2005 - 14:14

Amb les obres de desviament del tram final del riu Llobregat desenvolupades per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) s'ha creat una nova zona humida d'unes 90 hectàrees, constituïda pel nou estany de cal Tet, un gran canyissar inundat i altres espais d'aiguamoll que s'han conservat.
  
El proper dissabte 28 de maig, l'Ajuntament del Prat inicia un servei de visites guiades gratuïtes per explicar els valors naturals de la zona, atès per educadors ambientals que, durant els caps de setmana, realitzaran un petit itinerari d'interpretació i descoberta de l'espai, d'uns 1.500 metres de recorregut.

Flora i fauna
En aquesta època de l'any, els visitants podran veure com es comença a desenvolupar la vegetació de ribera plantada l'hivern passat (arbres com els àlbers, els freixes i els salzes, i arbustos com les ginestes, els llentiscles i les estepes) i com la fauna, especialment els ocells aquàtics (ànecs coll-verds, agrons rojos, bernats pescaires, fotges, cabussets i martinets, entre molts altres) sovinteja a la zona.

El punt de trobada amb els visitants serà la porta d'entrada a la nova llera del riu, a l'encreuament dels camins de la Marina i de València. Els grups es constituiran a partir de la gent que s'acosti a la zona i vulgui conèixer-la.

Entre el 28 de maig i el 26 de juny, les visites es faran els dissabtes i els diumenges i començaran a les 10, a les 11, a les 12 i a les 13 hores. Duraran aproximadament una hora. Porteu calçat còmode, aigua i prismàtics si en teniu.

Compartir

Noticies relacionades

Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...

dijous, 21 octubre, 2021 - 16:15

Comença la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments municipals

A l’escola Charles Darwin s’està realitzant una prova pilot i el projecte...