Esteu aquí

Virtuàlia i Pratijoc, fidels a la cita nadalenca

Dins de les activitats organitzades per les regidories de Cultura i Joventut de l'Ajuntament, es presenten la 4a edició de Virtuàlia, l'oci del tercer mil·lenni i el Pratijoc, l'espai lúdic i educatiu dels infants.

dimarts, 1 gener, 2002 - 01:00

La quarta edició de Virtuàlia, mostra d'oci i noves tecnologies, obre les portes del 18 al 29 de desembre (llevat dels dies 23, 25 i 26) per apropar als joves, de 12 a 20 anys, i a totes les persones interessades, tot el ventall de possibilitats que ofereixen les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).
Virtuàlia presta especial atenció al treball dels nous creadors digitals, a la interacció entre el vídeo i la música digital i a tecnologies de darrera generació, com ara la robòtica. Tot això sense oblidar les activitats amb més adeptes, com ara la navegació per Internet, els jocs en xarxa i en format consola, el xat, la música, el vídeo... Aquesta edició s'estrena una zona nova, dedicada als més veterans, amb jocs i plataformes de finals dels vuitanta: msx, atari, les primeres videoconsoles... Aquesta zona rep el nom de Retro i funciona de forma activa i en format d'exposició.
A Virtuàlia també es duen a terme tallers d'introducció a l'internet, correu electrònic, xat, música a la xarxa, Dreamweaver o Flash. Virtuàlia compta amb presència al ciberespai a través de la pàgina web www.ajelprat. es/Virtuàlia2001. A la web es poden seguir en directe les activitats de la mostra o escoltar un canal de ràdio en línia. Les inscripcions per als cursets es poden fer al Centre Municipal d'Informació Juvenil El Lloro. Altres activitats que formen part de Virtuàlia són la programació de cinema fantàstic i futurista (cada tarda al bar de La Capsa) organitzada per La Claqueta Metàl·lica, o la Lan Party, trobada de jocs en xarxa, organitzada per Conecta2DT.
L'horari de la mostra és de 17 a 22 h. Els dies 18,19,20 i 21, al matí, es faran sessions especials per als centres d'ensenyament secundari del Prat.

El món del còmic
De nou, el Pratijoc es farà a l'escola Mossèn Jacint Verdaguer els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre i 2, 3 i 4 de gener. Centrat en el món del còmic, adreçat als infants de 3 a 12 anys, el Pratijoc presenta un recorregut des dels dibuixos i aventures més actuals fins a personatges com "Mortadelo y Filemón", "Zipi y Zape", Mafalda, Tintín o Astèrix.
Diverses entitats de lleure, culturals, esportives i ONG oferiran tot tipus d'activitats per viure uns dies festius, on participar en tallers, jocs... Imaginació, creativitat, relació i diversió volen ser la base d'aquest espai d'oci educatiu. Al Pratijoc, hi actuaran els Diables del Prat i la Colla Gegantera, també comptarà amb l'assistència del patge de Ses Majestats els Reis d'Orient, que el divendres 3 de gener recollirà les cartes dels nens i nenes. L'horari del Pratijoc serà de 16 a 20 hores.
XAVIER LLOPIS - LÍDIA MONTERO

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 4 agost, 2022 - 10:00

L'Illa de la lectura: 25 nenes i nens compartint aventures i complicitats

La Sala Infantil de la Biblioteca Antonio Martín forma infants lectors amb...
Casal d'estiu de natació a la piscina del CEM Fondo d'en Peixo

dilluns, 1 agost, 2022 - 10:45

Uns 3.600 infants i joves han participat als casals i activitats d’estiu al Prat durant el mes de juliol

Durant tot l’agost, es continuaran fent casals i campus nàutics (per aprendre...
Festa_Major

divendres, 29 juliol, 2022 - 10:45

Ens preparem per a la Festa Major 2022!

Al setembre ens espera una Festa Major amb un dia més i que es desenvoluparà...