Esteu aquí

Una web permet saber On van els meus impostos?

L’Ajuntament del Prat, amb la col·laboració de la fundació Civio, ofereix aquesta eina per consultar de manera entenedora com es distribueix el pressupost municipal

dijous, 22 febrer, 2018 - 08:45

L’Ajuntament del Prat, amb la col·laboració de la Fundación Ciudadana Civio, ha obert a Internet la plataforma digital On van els meus impostos?. En aquesta web es mostren de manera clara, entenedora i oberta els pressupostos municipals, d’on venen els ingressos, a què es destinen les despeses, com es distribueixen els diners que es recapten amb els  nostres impostos, etc.

De la visió més global a la més particular

Les consultes es poden fer mitjançant tres grans apartats. D’una part, la visió global, que ens permet fer-nos una idea general dels ingressos i despeses de l’Ajuntament. D’una altra banda, les polítiques concretes, on podem triar quina àrea en concret ens interessa (educació, cultura, urbanisme...). Finalment, l’apartat “I què aporto jo?” ens explica en què s’inverteixen els diners dels nostres impostos. 

La web també compta amb una secció anomenada “Què significa?”, on explica per ordre alfabètic el significat de conceptes que poden resultar confusos, com ajust de la inflació, deute viu, estalvi net, romanent de tresoreria, etc.

Aquest projecte, capdavanter en innovació, transparència i govern obert, va ser presentat ahir al Cèntric per part de Lluís Mijoler, regidor d’Economia, Bon Govern i Transparència de l’Ajuntament del Prat; David Vicioso, regidor de Cultura, Participació i Ciutadania; i Sonia Pérez, responsable de serveis de la Fundación Ciudadana Civio. 

Què és la fundació Civio?

La Fundación Ciudadana Civio és una organització independent i sense ànim de lucre que informa la ciutadania i pressiona els poders públics per aconseguir una transparència real i eficaç de les institucions. El seu objectiu és acabar amb l’opacitat dels afers públics, fent servir la innovació per accedir lliurement a la informació important. 

Compartir

Noticies relacionades

Taula Reconstruccio

dijous, 23 juny, 2022 - 10:45

L’Ajuntament i els agents socials del Prat han executat el 94% de l’estratègia local per fer front a l’impacte de la covid acordada fa dos anys

La Taula de reconstrucció del Prat, integrada pels principals agents socials,...

dimarts, 14 juny, 2022 - 12:15

Consells davant de la pujada de les temperatures

Davant de l’increment de les temperatures, es recomana hidratar-se...
Plaques fotovoltaiques 2

dimarts, 14 juny, 2022 - 10:45

Un 65% de pratencs i pratenques aposten per la gestió pública de l’energia segons el darrer baròmetre municipal

Com en la primera onada del baròmetre (maig de 2021), l’Ajuntament torna a...