Esteu aquí

Una placa en memòria de l’alcalde Lluís Serra i Giribert i altres regidors afusellats per la Dictadura franquista s’instal·larà al Saló de Plens

La placa també recordarà el nom de Joan Nadal Guixà, Moisés Orcol Elía i Joan Reixach Prat, regidors que també van ser afusellats pel franquisme. Així ho recull una declaració institucional pel 90è aniversari de la proclamació de la II República.

A la imatge, l'alcalde Josep Pujol i Capsada proclama la República des del balcó de l'Ajuntament.

dimecres, 7 abril, 2021 - 18:45

El ple municipal celebrat aquest dimecres 7 d’abril ha aprovat la declaració institucional en motiu del 90è aniversari de la proclamació de la II República, que es commemora el proper 14 d’abril. La declaració, presentada pels grups de El Prat En Comú, PSC i Podem i que també ha estat votada favorablemet per ERC, contempla la instal·lació d’una placa al saló de plens de l’Ajuntament en memòria de les persones membres del consistori que van ser represalides pel feixisme i recordar nominalment l’alcalde del Prat, Lluís Serra Giribert, així com els regidors Joan Nadal Guixà, Moisés Orcol Elía i Joan Reixach Prat, que van ser afusellats pel franquisme per defensar democràticament les seves idees i la legalitat de la II República.

També es referma la voluntat de seguir penjant la bandera republicana en un lloc visible de la Casa de la Vila cada 14 d’abril, així com el compromís d’elaborar una proposta des de la regidoria de Memòria històrica, en col·laboració amb persones de reconegut prestigi en l’àmbit de la historiografia local, per seguir recordant i refermant anualment els valors publicans.

Lluís Serra i Giribert dona nom al fins ara Passeig de Joan Carles I

A més, al ple d’avui s’ha aprovat canviar el nom del fins ara Passeig de Joan Carles I, que passa a denominar-se Passeig de Lluís Serra i Giribert, en homenatge a l’alcalde del Prat afusellat per la Dictadura franquista.

Xavier Ruiz Millán serà la nova denominació de l’actual Plaça de la Cerdanya, per la seva contribució fonamental a la cultura popular del Prat

Així mateix, també s’han aprovat d’altres canvis del nomenclàtor. La plaça de la Cerdanya passa a denominar-se plaça de Xavier Ruiz Millán, en homenatge a qui va ser fundador de la Colla de Diables i del Ball de Diables del Prat, per la seva contribució fonamental a la cultura popular de la ciutat.

Així mateix, s’assigna la denominació de carrer Pratenc cent vuit al vial corresponent a l’antic carrer. Així mateix, s’han aprovat modificacions de caràcter tècnic l’Ordenança municipal reguladora del procediment de numeració de les vies públiques i denominació de les vies i altres espais i equipaments públics. Un dels canvis més destacats és que es prendran en consideració els criteris de discriminació positiva envers els noms femenins pel que fa al nomenclàtor.

Tant el canvi dels noms dels tres carrers i places com els d’aquesta ordenança s’han aprovat amb el vot a favor de tots els grups excepte de C’s, que hi ha votat en contra.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 5 maig, 2022 - 15:00

El Prat, reconegut entre els tres millors ajuntaments de Catalunya en transformació digital i govern obert

El Prat ha estat reconegut en la VII Edició dels Reconeixements de l...

dijous, 5 maig, 2022 - 12:00

Homenatge a les víctimes del nazisme

77è. aniversari de l'alliberació dels republicans a Mauthausen
Plaques fotovoltaiques 2

dimecres, 4 maig, 2022 - 18:45

Transició energètica i polítiques d’habitatge centren el ple municipal del mes de maig

El ple d’avui ha aprovat per unanimitat la presa en consideració de la...