Esteu aquí

Una nova temporada de platja

Mentre s'avança en la definició del projecte del parc Litoral, que equiparà completament la platja i el seu entorn, enguany viurem una altra temporada de transició, a la platja.

dimarts, 1 juny, 2004 - 16:35

El funcionament normal de la depuradora del Baix Llobregat garanteix la bona qualitat de les aigües. Les anàlisis que l'Ajuntament ha fet cada 15 dies durant tot l'hivern confirmen que són perfectament aptes per al bany.

Durant la temporada de bany, que va del 15 de juny al 15 de setembre, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) farà les analítiques cada setmana a fi de controlar millor la qualitat de l'aigua marina. Els únics problemes que podrien trobar els banyistes serien la temperatura de l'aigua (que a mitjans juny encara estàés força fresca) o un revés meteorològic en forma de fortes pluges pluges. Cal recordar que, sempre que plou fort, no és aconsellable banyar-se a la platja els dies posteriors, ni a la del Prat ni a qualsevol altra, ja que els rius i rieres enterboleixen el mar.

Tempestes i erosió

Durant la tardor, l'hivern i la primavera, la platja ha patit diferents tempestes importants, entre elles dues de molt significatives, l'octubre i el novembre de 2003. Aquestes tempestes han agreujat un problema estructural crònic de la platja, l'erosió de la sorra com a conseqüència de les alteracions que la construcció dels dics del port de Barcelona i la manca d'aportació de sediments del riu Llobregat han generat en el litoral del delta.

La construcció de la nova platja de ca l'Arana, a càrrec del port (vegeu informació en aquesta mateixa revista), haurà de pal·liar aquest problema gràcies a aportacions periòdiques de sorra en aquesta platja per alimentar la resta del litoral. La conseqüència visible d'aquest problema és la desaparició permanent de la sorra entre l'antic càmping Cala Gogó i el mòdul de la Creu Roja, tram que altres anys recuperava una estreta franja de sorra durant la temporada de banys i que enguany, de moment, no presenta símptomes de recuperació apreciables.

Platja totalment equipada

El tram central de platja, d'una mica més de dos quilòmetres, situat entre l'antic càmping Cala Gogó i la platja de la zona militar, estarà totalment equipat: vigilància de socorristes de Creu Roja amb dos mòduls de servei i una torre elevada, dos "xiringuitos", arribada de l'autobús, presència de la Policia Local i d'informadors ambientals, dutxes, papereres, serveis, zona esportiva (volei, futbol- platja...), jocs infantils...

De la mateixa manera que l'any passat, es concentra l'activitat de pesca esportiva, molt practicada a les platges del Prat, en el tram de platja de la zona militar. Així, durant el dia només es podrà pescar en la platja de la zona militar, mentre que de vuit del vespre a nou del matí es podrà pescar en qualsevol tram.
També com l'any passat, s'ha habilitat un petit tram de platja naturista, més al nord de l'antic càmping Cala Gogó, tot i que, com ja hem explicat, està molt afectat per la regressió de la costa i caldrà confiar en la regeneració natural de la sorra.


Nova carretera d'accés

A més de la instal·lació d'un segon "xiringuito" a la sorra de la platja, la principal novetat d'aquesta temporada serà l'entrada en funcionament de la nova carretera, que haurà de substituir el traçat provisional que ha funcionat durant els dos últims anys. Aquesta nova carretera de la platja comptarà, com ja es va explicar en el número anterior d'aquesta revista, amb carrils segregats per a bicicletes i per a vianants.

Com l'any passat, aprofitant les antigues instal·lacions del desaparegut càmping Cala Gogó, s'ha habilitat un gran aparcament al final de la carretera de la platja. A més, l'autobús prolongarà el seu recorregut fins a l'aparcament situat al final del passeig Marítim, amb una parada al Club Marítim. El pas de l'autobús pel passeig Marítim farà que estigui prohibit aparcar els vehicles privats al costat de la tanca de la pineda i de l'antic club de golf.

Compartir

Noticies relacionades

Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...

dijous, 21 octubre, 2021 - 16:15

Comença la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments municipals

A l’escola Charles Darwin s’està realitzant una prova pilot i el projecte...