Esteu aquí

Una experiència d'integració

La manca d'acord entre Espanya i el Marroc respecte a l'homologació del carnet de conduir genera una situació que ens afecta a tots. Sovint, ciutadans marroquins circulen amb el permís del seu país, però no amb el nostre. En cas d'accident, això provoca complicacions per totes dues bandes.

dimarts, 1 juliol, 2003 - 02:00

El desconeixement de l'idioma, entre altres causes, dificulta l'accés a la prova teòrica dels marroquins. Per això l'Ajuntament, a proposta de l'associació Ibn Batuta, va donar suport a aquesta associació perquè gestionés el curs preparatori de la prova teòrica segons una modalitat especial de la Direcció General de Trànsit que simplifica els continguts lingüístics.

Aquesta primera experiència de formació per a immigrants ha tingut dos objectius: facilitar la convalidació del carnet de conduir marroquí i aprofitar les classes (fetes en el centre de formació d'adults Terra Baixa) per ampliar la formació lingüística i de coneixement del nostre entorn dels alumnes, que en total han estat 26 (25 homes i una dona), majoritàriament marroquins. D'ells, han aprovat l'examen de teoria 19, tots ells en situació regular. Ara poden regularitzar també la seva situació com a conductors i contractar l'assegurança del vehicle.

Les classes teòriques anaven a càrrec de professors d'autoscoles del Prat, i les de llengua a càrrec de professores de l'escola d'adults Terra Baixa. Durant tot el curs hi ha hagut un traductor d'àrab. En aquesta primera edició d'aquest programa s'han prioritzat aquells alumnes que presentaven més dificultats per conèixer la llengua i fer-ne ús.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 22 juny, 2021 - 14:30

Activitats per commemorar el Dia per l’Alliberament LGTBI

Se celebrarà com cada any, el 28 de juny.