Esteu aquí

Una dessalinitzadora al costat de la depuradora

La Generalitat construirà la planta, que produirà 60 hectòmetres cúbics d'aigua a l'any (equivalent al 50% del consum actual de la ciutat de Barcelona).

dijous, 24 febrer, 2005 - 09:41

El Prat acollirà la gran dessalinitzadora d'aigua de mar de l'àrea metropolitana, segons ha informat el conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, Salvador Milà. La planta, que es construirà al costat de la depuradora del Baix Llobregat, té un pressupost de 242 milions d'euros i aspira a rebre una subvenció dels fons de cohesió de la Unió Europea.

Aquesta és una de les 14 actuacions que la Generalitat impulsa per afrontar els problemes de subministrament i qualitat de l'àigua a la regió metropolitana. L'aigua de la dessalinitzadora es barrejarà amb l'aigua de les actuals potabilitzadores per aconseguir una aigua amb menys gust i menys contaminants.

El projecte encara està en fase de redacció preliminar i trigarà força mesos a disposar dels estudis d'impacte ambiental, però preveu que la captació d'aigua de mar es faci a 2,3 quilòmetres de la costa i a uns 25 metres de fondària. L'aigua marina serà conduïda per tubs subterranis fins a la dessalinitzadora.

Les salmorres (residus d'aigua molt salada) seràn abocades de nou al mar aprofitant l'emisari submarí de la depuradora. De fet, la ubicació de la dessalinitzadora té l'avantatge d'aprofitar infrastructures de la depuradora, com el cas de l'emissari i de les fonts d'energia, entre altres.

Enllaç: com funciona una dessalinitzadora? Un exemple: la dessalinitzadora de la Tordera.

 

Compartir

Noticies relacionades

Triatló

divendres, 15 octubre, 2021 - 10:45

Afectacions de trànsit pel XXV Triatló Ciutat del Prat

El proper diumenge, entre les 8 h del matí i les 2 h del migdia l’accés a la...
Aplec de la Tartana

divendres, 15 octubre, 2021 - 10:30

Torna l’Aplec de la Tartana

Després de la seva suspensió l’any passat a causa de la pandèmia, aquest...