Esteu aquí

Una delegació de premsa internacional convocada per Manifesta ha visitat el Prat per conèixer el conflicte territorial que plantejaria l’ampliació de l’aeroport

dijous, 22 febrer, 2024 - 11:45

Una delegació de mitjans de comunicació de tot Europa ha visitat aquest matí el Prat per conèixer de primera mà el conflicte territorial que planteja l’amenaça de l’ampliació de l’Aeroport Josep Tarradellas. El press trip, al qual han participat més d’una vintena de professionals, ha estat organitzat per la Biennal nòmada Manifesta, que celebrarà la seva 15a edició aquesta tardor i que ha escollit com a seu Barcelona i diferents indrets de l’Àrea Metropolitana, entre els quals es troba la Casa Gomis.

El grup de periodistes, acompanyat de l’equip de Manifesta, s’ha dirigit al Mirador de l’Illa del Prat, des d’on han pogut gaudir d’una perspectiva privilegiada d’espais com la finca de La Ricarda, la bassa de l’Illa, les grans infraestructures de transport o el litoral. Unes vistes que permeten comprendre d’un cop d’ull el complex equilibri entre els diferents usos que conviuen al Delta i que el cap de secció de Medi Ambient de l’Ajuntament del Prat, Pau Esteban, ha descrit com un puzle que és el resultat de dècades d’activitat i transformació humanes.  

Els participants del press trip, que fa diverses parades entre el 19 i el 21 de febrer a l’àrea metropolitana per conèixer diferents conflictes territorials, han fet una immersió en la principal amenaça que pateix el Delta actualment, que és la pretensió d’Aena d’ampliar la pista de l’aeroport que es troba a tocar de l’espai protegit per la legislació europea de La Ricarda. “La infraestructura actual no pot ser ampliada sense provocar danys seriosos i, en alguns casos, irreversibles a altres àrees del Delta”, ha explicat el representant municipal, que ha subratllat que el posicionament del Prat, contrari a qualsevol extensió de l’aeroport, no ha canviat. Esteban, a més, ha titllat de paradoxa que s’estigui proposant un increment de les emissions de carboni en un context de crisi climàtica global.

La Biennal nòmada aterra a la Ricarda

La Casa Gomis serà, precisament, una de les seus del Manifesta 15, que vol abordar debats públics urgents, com el de la sobirania com a procés polític dins dels desafiaments de la globalització, el de la necessitat de combinar el progrés social amb els desafiaments mediambientals o les crisis econòmiques i ecològiques.

La Biennal té com a missió investigar i fomentar una transició ecosocial mitjançant la cultura contemporània i en estret diàleg amb l’esfera social de les ciutats seu i de les seves comunitats i activar projectes culturals i artístics que posin de relleu els conflictes que es generen i proposin solucions.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 24 maig, 2024 - 11:45

L'Ajuntament atorga 244.175 euros en 1.191 ajuts per a les activitats d'estiu 2024

Tot el catàleg d’activitats a elprat.cat/estiu

dijous, 23 maig, 2024 - 11:00

La Jornada de teatre Intercentres celebra la seva 3a edició

L’alumnat de 4 escoles es reuneix a l’Artesà per gaudir del teatre

dimecres, 22 maig, 2024 - 15:00

“Dones amb història i present": una mostra del PFI de l'INS Les Salines al Ribera

El passat 14 de maig va inaugurar-se l'exposició "Dones amb història i present". Aquesta mostra, organ...