Esteu aquí

Una commemoració del Dia Internacional de les Dones molt reivindicativa

TEMES: Persones,Dones

Durant el mes de març s'han fet al Prat una trentena d’activitats

dimarts, 27 març, 2018 - 13:00

Al Prat, la commemoració del 8 de març, Dia Interncional de les Dones, ha estat marcada per moltes accions i moments que han servit per promoure espais de trobada, debat, conversa, etc. Entitats, col·lectius i Ajuntament han organitzat més d’una trentena d’accions al llarg del mes de març: conferències, cinema, teatre, lectures dramatitzades, xerrades, cursos i actes reivindicatius han marcat un cicle d’activitats on s’han tractat des dels drets laborals, a la recerca de feina, la gestió de les emocions, la recuperació dels infants robats d’Argentina i la violència masclista, entre altres. Han estat espais de trobada, reflexió, coneixement i gaudi, on han participat més de 1.000 persones. Tot seguit es repassen els més destacats:

Consell Extraordinari de Dones

El dimarts 6 de març es va realitzar aquest Consell Extraordinari a la sala de Plens de l’Ajuntament, un acte de reconeixement de la lluita feminista i de les fites aconseguides, amb la intervenció de les representants de dues entitats, Pilar Torralbo de l’Associació de Dones progressistes Frida Kahlo i Dolors Siles de l’Associació Lletra Violeta. La Pilar va parlar sobre els moments inicials de l’entitat ara fa 20 anys, la tasca feta i les fites aconseguides. I la Dolors va parlar sobre el sentit de la solemnitat de l’acte i la necessitat del compromís institucional. A continuació, la catedràtica d’ètica la Victòria Camps va oferir una xerrada sobre "Cent anys després: Igualtat Formal, desigualtat real".

El 8 de març

Va ser una data marcada per la convocatòria internacional de vaga feminista (laboral, cures, consum i estudiantil). Al Prat es van realitzar moltes accions de protesta; i van aparèixer davantals a les escultures d’homes i als balcons.  

A les 10 hores al barri de Sant Cosme es va realitzar un esmorzar de “traje” i una flasmob que va aplegar al Centre cívic Delta un centenar de persones.

A les 12 hores, a la plaça de la Vila es va realitzar una concentració de persones on les diferents dones van fer parlaments convidant a la vaga com també a participar a diverses dinàmiques i accions.

A la tarda va tenir lloc el ja tradicional acte central amb la lectura del Manifest. Va començar amb l’acció a proposta del Consell de Dones del Prat “Agafar la paella pel mànec”, un photocall amb paelles violetes amb lemes feministes. A les 18 hores va començar l’acte amb l’actuació d’alumnat dels instituts de secundària del Prat. Alumnes de batxillerat del Institut Baldiri Guilera van interpretar una cançó de la Bebe i alumnat del Institut Dalí va preparar una cançó i un conte especialment per a l’ocasió. El col·lectiu Paraula de Dones va portar un tast d’algunes peces del espectacle que posteriorment van realitzar el dissabte 10, a La Capsa amb un gran èxit. 

Diverses representants al Consell de Dones (Dámaris Morte, de Centre de Promoció Social Francesc Palau; Julieta Romero, membre del Consell de dones; i Núria Oreja, artista i dissenyadora de la imatge del 8 de març d’aquest any, van llegir el manifest. Finalment es va clausurar l’acte amb un parlament institucional per part de la regidora d’igualtat i drets socials, Anna Martín Cuello.
 

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

dilluns, 30 març, 2020 - 09:00

El Prat demana al Govern un pla d’actuació urgent per garantir la protecció als serveis domiciliaris i a les residències de la ciutat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha reclamat a la Generalitat de Catalunya...
Mascaretes coronavirus El Prat

dissabte, 28 març, 2020 - 19:45

L'Ajuntament agraeix les iniciatives ciutadanes que fan mascaretes i recorda que són una protecció complementària, però no suficient davant del coronavirus

Respectar el confinament, mantenir la distància de seguretat i mantenir la...
Serveis gent gran reforçats coronavirus

divendres, 27 març, 2020 - 15:15

El Prat reforça els serveis d’acompanyament a les persones grans i en situació vulnerable durant el confinament

S’han reforçat els serveis per garantir que les persones grans i en situació...