Esteu aquí

Una caravana, un viatge i Campillo de Llerena: comença la Buena Aventura Tamayo

El projecte expositiu seleccionat a la convocatòria /UNZIP Arts Visuals 2018, surt de ruta en caravana

buenaaventuratamayo

dimarts, 10 juliol, 2018 - 15:15

Buena Aventura Tamayo marxa de viatge. De l'11 al 16 de juliol, el projecte expositiu del col·lectiu Kaddish-Kolmanskop , seleccionat a la convocatòria /UNZIP Arts Visuals 2018, surt de ruta en caravana. Destinació: Campillo de Llerena (Badajoz), poble d'origen de l'artista pratenc Buenaventura Tamayo. Amb 90 anys d'experiència vital i pràctica autodidacta en l'art, Tamayo no ha dubtat sortir a la carretera en un recorregut valent cap als seus orígens, acompanyat per part del col·lectiu (Laura Tamayo, María Donoso i Guillem Gefael) i del realitzador Josep Piñol, que rodarà una peça documental d'aquests cinc dies de ruta. Per la seva banda, Kolmanskop compartirà a la xarxa social Instagram (amb l'usuari @buenaaventuratamayo) un relat d’allò que vagi succeint durant el trajecte.

Sobre el projecte Buena Aventura Tamayo

Buenaventura Tamayo és un artista del Prat que va migrar des de Campillo de Llerena (Badajoz), buscant una vida millor. A hores d'ara, quan només deu anys li separen del segle, té molt clar que tots tenim la capacitat de ser mestres, crítics i productors de les nostres inquietuds vitals i artístiques. Això és el que defineix l'actitud Tamayo i el sentit que provoca les seves accions, objectes, poemes, textos i missatges. El col·lectiu Kaddish-Kolmanskop, tant amb aquesta ruta com amb tot el projecte, vol generar una banda de transmissió de la seva forma d’habitar i entendre el món, provocant el contagi a qualsevol que s'apropi a la manera Tamayo d'observar i construir coses per un mateix, concebent l'art com una reacció de curiositat i resposta davant la vida.

Com a La Barraca lorquiana i sota la direcció de Tamayo, el col·lectiu prepararà durant el viatge la presentació a Campillo de Llarena dels seus textos, intervencions i objectes. L'itinerari des del Prat de Llobregat, passant per Montjuïc, València i Sevilla, recorre la seva vida contra direcció. La ruta mateixa, les parades, les xerrades o fins i tot el moment cuinar plegats, escriuran la dramatúrgia d'una vida i una pràctica que no deixa de construir-se o que precisament es produeix de camí cap a una altra cosa.

Tot regressant del viatge, Kolmanskop arreplegarà els seus relats, anècdotes i propostes d'aquesta experiència que, juntament amb el documental, nodrirà l'exposició del projecte Buena Aventura Tamayo que es presentarà desembre d’enguany, a la Sala d'Art Josep Bages. La proposta planteja el Centre d'Art Torre Muntadas com un espai viu on tacar-se les mans i contaminar-se de l'actitud Tamayo: observar sense prejudicis, aprendre mirant, fer sense limitar-se i celebrar amb llibertat. Aquesta postura és la que ens té amb ganes de més i enganxats a la "Buena Aventura". Segur que també a vosaltres.


 

Compartir

Noticies relacionades

primera Conflujam

dilluns, 9 desembre, 2019 - 11:45

Conflujam, trobada amb la dansa, la música i el teatre com a protagonistes

L'Escola d'Arts en Viu organitza la primera Conflujam
Celebrem els 50 anys de Biblioteca

dijous, 5 desembre, 2019 - 11:45

La Biblioteca Antonio Martín celebra els 50 anys

Activitats de commemoració del 20 de desembre al 18 de gener

divendres, 29 novembre, 2019 - 14:30

Obertes les inscripcions per al 2n trimestre dels English Workshops

Són tallers temàtics en anglès adreçats a joves d'ESO