Esteu aquí

Un projecte forma els i les entrenadores com a referents afectius i mentors de nois i noies esportistes

L'associació Let's Wo+men l'aplicarà aquest any al Club Bàsquet Prat, amb la col·laboració de l'Ajuntament i la Diputació

divendres, 11 octubre, 2019 - 09:45

L’Ajuntament del Prat ha posat en marxa un programa impulsat per la Diputació de Barcelona i realitzat per l'associació Let’s Wo+Men perquè els entrenadors i entrenadores disposin de les eines necessàries per educar integralment en les necessitats emocionals dels i les esportistes joves de cada sexe. El projecte s’implementarà enguany a l’equip d’entrenadors i entrenadores del Club Bàsquet Prat.

Necessitats diferents per a nois i noies

Gràcies a aquest programa, l’entrenador/a podrà desenvolupar estratègies de motivació especifiques per a les noies, aprofundir en les seves característiques emocionals i arribar més i millor a les jugadores, en disposar de més coneixements i empatia per entendre-les i tractar-les. 

Pel que fa als nois, els permetrà poder arribar a connectar emocionalment amb els jugadors que solen tenir més dificultats per acceptar les derrotes, viuen el joc amb més pressió per la seva pròpia competitivitat i tenen dificultat per expressar-se emocionalment.

L’objectiu és que els i les entrenadores esdevinguin un referent afectiu per als jugadors i jugadores joves i així puguin arribar a protegir-los davant dels factors de risc de la societat actual.

Let's Wo+Men

Let’s Wo+Men, associació sense ànim de lucre que treballa en la construcció positiva dels homes i les dones del futur, ha pogut demostrar l’èxit dels entrenadors/es que ja han estat formats com a referents afectius. Després de l’experiència, són els propis entrenadors/es qui comenten la necessitat de formacions d’aquest tipus perquè dins de l’esport es contempli una educació més afectiva, on sobretot l’entrenador/a s’adoni que té un paper privilegiat per ajudar a aquests nois i noies a superar els obstacles de les competicions del terreny de joc i també de les seves vides. 

Aquests obstacles poden ser preocupacions per la imatge corporal, l’autoestima, el cicle menstrual, el perfeccionisme, la complaença, la hipersexualització en el col·lectiu femení, la negació de la vulnerabilitat, la por al fracàs, la idealització de l’èxit i la baixa tolerància de la frustració, entre altres.

Només a 4 municipis catalans

El Prat és un dels 4 municipis catalans on es du a terme aquest innovador programa, que permetrà donar les claus als entrenadors/es per saber com treballar de forma personalitzada amb nois i noies i poder-ne extreure el major potencial.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 21 gener, 2022 - 09:45

Al febrer, nova formació per participar al Premi literari Delta de narrativa per dones

Inscripcions obertes a partir del 24 de gener

divendres, 21 gener, 2022 - 09:00

El Prat, el municipi metropolità que més suport dona al teixit social, apostant per enfortir-lo

Així ho indica el darrer Baròmetre del Tercer Sector Social. L’estudi indica...