Esteu aquí

Un projecte ambiental opta a un premi de l'ONU

El projecte de l'Ajuntament Conservació de la biodiversitat i desenvolupament d'infraestructures en el Prat de Llobregat ha estat seleccionat en la primera fase del IV Concurs de Bones Pràctiques 2002 de Nacions Unides.

dilluns, 1 abril, 2002 - 02:00

El Concurs de Bones Pràctiques 2002 ha estat convocat per l'Organització de Nacions Unides (ONU) i la comunitat internacional amb l'objectiu d'afavorir la consciència de la societat i les polítiques dirigides a la millora de les condicions de vida de la ciutadania, des de la perspectiva del desenvolupament sostenible, i d'acord amb els principis establerts en la Segona Conferència de les Nacions Unides sobre Assentaments Humans (Hàbitat II).
El Comitè Hàbitat espanyol, a través del Grup de Treball de Bones Pràctiques, va fer una convocatòria per seleccionar les millors pràctiques de l'Estat espanyol per presentar a Dubai (Emirats Àrabs), on s'atorgarà el Premi Internacional a un grup de 10 Bones Pràctiques.
Abans, però, un comitè haurà de decidir quines són les 100 pràctiques mundials que han de ser presentades a Dubai. El projecte de l'Ajuntament del Prat aspira, primer, a formar part d'aquest centenar de bones pràctiques. De moment, però, ja ha superat la primera fase, la selecció per part del comitè espanyol. Només per aquest fet, el projecte presentat per l'Ajuntament formarà part del IV Catàleg Espanyol de Bones Pràctiques, que serà publicat pel ministeri de Fomento.

Millores tangibles
En el Concurs de Bones Pràctiques s'han adoptat un conjunt de criteris que serveixen per valorar els projectes i que fan referència a les millores tangibles en les condicions de vida de les persones, la importància de la col·laboració entre diferents agents (govern local i regional, ONG, fundacions...), l'aplicació de mesures de sostenibilitat amb efectes perdurables, l'enfortiment de la comunitat local, la inclusió social i la innovació del projecte, així com la seva capacitat de ser transferit a d'altres ciutats del món.
El projecte de Conservació de la biodiversitat i desenvolupament d'infraestructures en el Prat de Llobregat incorpora aspectes molt diversos: la concertació política i tècnica que ha de permetre el desenvolupament econòmic i la conservació de la biodiversitat, la divulgació dels valors naturals del delta, l'aplicació de mesures gestió, regeneració i conservació del medi natural el foment de la investigació científica i el desenvolupament de programes d'educació ambiental.
Aquest projecte s'ha integrat en la discussió de l'Agenda 21 Local del Prat. És un projecte obert que situa les primeres activitats a l'any 1987 i que s'anirà desenvolupant al llarg dels propers anys. 

Tancament de les platges protegides
Amb l'arribada de la primavera s'inicia el període de reproducció per a moltes espècies, com el corriol camanegre, petit ocell que utilitza les platges naturals per fer niu i criar els pollets. Al Prat encara es conserva una important franja de platges naturals amb dunes, plantes i animals, d'un gran valor natural i paisatgístic. Per fer compatible la conservació d'aquestes platges amb l'ús lúdic, cada any es du a terme el tancament d'alguns trams des del 15 de març fins al 31 de juliol, que és el període de reproducció dels animals. Els sectors tancats són tota la platja davant de la Zona Militar, la part interior de la platja del Club Marítim, i el tram de la Reserva de la Ricarda-ca l'Arana.

IRMA FABRÓ 

Compartir

Noticies relacionades

Platja del Prat

divendres, 24 setembre, 2021 - 11:00

A partir de l’1 d’octubre, no hi haurà zona verda a la platja i tanca l’aparcament del CRAM

Tot i que ja s’ha acabat la temporada de bany, encara podem gaudir del nostre...
Tall camí Marina

divendres, 24 setembre, 2021 - 08:15

Tall al camí de la Marina

Es tracta d’un dels accessos més habituals per arribar als Espais Naturals...