Esteu aquí

Un nou servei de llar residència

Des de fa unes setmanes, funciona a la nostra ciutat un nou servei per a persones que pateixen algun tipus de disminució psíquica. Es tracta de la llar residència Hebre, situada al carrer Riu Ebre 17-19, i que pertany a la xarxa d'establiments de l'Associació Cívica d'Ajuda Mútua (ACAM).

dimarts, 1 gener, 2002 - 01:00

La llar residència és un servei d'acolliment residencial de caràcter permanent o temporal, substitutori de la llar. El centre acull actualment un total de 19 persones amb disminució psíquica límit, lleu o mitjana, reconeguda legalment, que necessiten una llar, perquè ha esdevingut impossible o desaconsellable viure a casa seva. La llar residència compleix les funciones d'allotjament, acolliment i convivència, manutenció, atenció i higiene personal, relacions interpersonals i integració social, hàbits d'autonomia, descans i lleure. Es tracta, doncs, d'un servei integral. El centre, a més, també disposa dels serveis de càtering, neteja i bugaderia.

L' objectiu general és potenciar i facilitar l'autonomia personal, social i laboral dels usuaris, a fi de garantir-los una millor qualitat de vida. És per aquest motiu que el centre dóna una atenció integral i personalitzada a cada resident, mitjançant l'execució de programes individualitzats: 
- Programa d'habilitats de la vida diària, que engloba activitats d'independència personal (higiene, compres, taller de cuina, neteja, etc.).
- Programa d'habilitats de la vida laboral, en el qual els residents, mitjançant el grup de treball, es reuneixen i parlen de temes relacionats amb el món laboral. - Programa d'habilitats socials, en el qual els usuaris entrenen conductes d'adaptació i integració en la comunitat.
- Assemblees i activitats d'oci i de temps lliure. 

La Llar Residencia Hebre està registrada en el Registre d'Entitats, Serveis i Establiments Socials, en la secció d'Acolliment Residencial, i està subvencionada pel Departament de Benestar Social de la Generalitat. 

ACAM, en defensa dels discapacitats
L'Associació Cívica d'Ajuda Mútua (ACAM) és una entitat sense ànim de lucre fundada l'any 1987. Des de la seva constitució està treballant de forma especialitzada amb el col·lectiu de persones amb discapacitat, portant a terme diversos projectes en tots els àmbits que afecten la vida de la persona depenent (integració social, laboral, habitatge, lleure...) així com també intervenint en programes dedicats a altres sectors socials. 

Per a la realització, seguiment i avaluació dels seus projectes compta amb un equip de professionals especialitzats i amb la col·laboració de diversos organismes i entitats. Actualment, l'entitat disposa d' un centre a Barcelona (la residència Maria Feixa, que dóna assistència a 29 persones amb disminució física que requereixen ajuda d'una tercera persona en les activitats de la vida diària), un altre centre a Badalona (la residència Montigalà, que atén 30 persones amb disminució psíquica i problemes socioconductuals) i la llar residència Hebre al Prat. 

ACAM  

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 18 novembre, 2019 - 10:00

El Consell dels Infants del Prat es renova

És un òrgan de participació que permet que els nois i noies puguin col...

divendres, 15 novembre, 2019 - 08:00

L'alcohol, principal causa de les atencions al Servei Municipal Integral per a les conductes addictives

Més de 3.000 infants, adolescents, joves i famílies van rebre accions...

dimecres, 13 novembre, 2019 - 14:00

Sessió formativa perquè les entitats puguin detectar situacions de vulnerabilitat

També s'informarà dels recursos que ofereix l'Ajuntament per fer-hi front