Esteu aquí

Un metro respectuós amb el medi ambient

La construcció i el funcionament de la línia 9 del metro al nostre municipi es farà amb totes les garanties ambientals. La Generalitat tramitarà una Declaració d'Impacte Ambiental del projecte.

divendres, 20 desembre, 2002 - 01:00

Qualsevol projecte d'obra pública ha d'anar acompanyat d'un estudi d'impacte ambiental, però quan aquesta obra és especialment important o es fa en un medi particularment sensible, és aconsellable fer-ne una Declaració d'Impacte Ambiental (DIA). La DIA és com un projecte paral·lel que controla el projecte executiu de l'obra, posa els mecanismes de control necessaris i obliga a complir les correccions i les prescripcions ambientals necessàries.
Tenint en compte que fer una línia de metro al Prat implica construir túnels en un terreny tan delicat com el deltaic, l'existència d'una DIA garantirà que els aqüífers no en surtin perjudicats, i que l'obra mateixa no pateixi desperfectes o errades en el futur. Per tant, la DIA interessa tant el medi ambient com les empreses i les administracions constructores i gestores del metro. La DIA, a més, comporta la creació d'una comissió de seguiment i control de les obres, en la qual seran representades totes les administracions implicades (Generalitat, Ajuntament i Autoritat del Transport Metropolità -ATM-).
Les al·legacions presentades al projecte per l'Ajuntament del Prat incideixen en alguns aspectes del procés de construcció dels túnels i les estacions, a fi d'evitar possibles molèsties de soroll i vibracions, futurs moviments o desplaçaments del terreny una vegada funcioni la línia, filtracions d'aigua i diverses afectacions dels aqüífers (com ara una possible contaminació de l'aigua subterrània amb productes químics utilitzats per revestir túnels i estacions). En aquest sentit, i tenint en compte la gran importància de l'aqüífer profund, Aigües del Prat, SA ha elaborat un estudi detallat dels elements necessaris de seguiment i control de les obres, que s'ha adjuntat a les al·legacions.

Compartir

Noticies relacionades

Sant Joan 2021

divendres, 18 juny, 2021 - 09:00

La platja, tancada la revetlla de Sant Joan per seguretat

A partir de les 8 del vespre no s'hi podrà accedir en cotxe, transport públic...
Ni Un Pam Més

dijous, 17 juny, 2021 - 14:30

L’Ajuntament convida la ciutadania a expressar el rebuig a l’ampliació de l’aeroport i en defensa del Delta penjant domassos al balcó

Se'n podrà recollir un per domicili en diferents espais municipals. La...