Esteu aquí

Un estudi compara els pollastres del Prat amb els convencionals

A càrrec de l'Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA) de la Generalitat.

dijous, 20 setembre, 2007 - 10:25

Un equip tècnic de tastadors i tastadores valorarà els atributs de la carn de pollastre i capons de la raça Prat i els compararà amb els del pollastre convencional. L'estudi el fa la Unitat de Genèrica Avícola i de Tecnologia dels Aliments de l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA) de la Generalitat.

L'estudi, que té una durada de vuit mesos, té com a objectiu determinar de forma comparativa els atributs sensorials d’aspecte, olor, gust i textura de la carn de pollastre i de capó de la raça Prat enfront de les del pollastre convencional. 

El programa de millora genètica de la raça Prat que s’ha portat a terme els darrers anys a l’IRTA, ha conduit a la presència al mercat del Pollastre i Capó de la raça Prat, obtinguts sota un protocol de criança vetllat per el Consell Regulador del Pollastre i Capó de la raça Prat (CRRP).

Aquest CRRP garanteix que aquests pollastres i capons compleixen una sèrie de requisits, establerts en el reglament, com són el fet que es crien a terra, amb unes densitats mai superiors als 8 animals per metre quadrat, amb una alimentació composta amb un mínim del 70% de cereal i sacrificats als 90 dies (pollastre) i als 182 dies (capons) de vida. Aquest tipus de producció permet obtenir un producte diferenciat del pollastre convencional amb unes característiques pròpies de la seva carn.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 7 juliol, 2025 - 12:00

L'AMB impulsa l'acceleradora d'FP Dual per connectar les empreses i el talent

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) promou aquesta iniciativa pionera que...

dimecres, 18 juny, 2025 - 09:00

Demà comença la preinscripció per al curs vinent a l’Escola de Persones Adultes Terra Baixa

El termini serà del 19 al 27 de juny