Esteu aquí

Un curt rodat al Prat, seleccionat en una secció oficial del Festival de Canes

trenc_dalba_poster.png

dijous, 18 maig, 2023 - 14:15

El curtmetratge ‘Trenc d’Alba’, rodat parcialment al Prat, ha estat seleccionat per formar part de la secció oficial La Cinef de la 76a edició del Festival de Canes, que va inaugurar-se el 16 de maig i s’allargarà fins al 26. Dirigit per Anna Llargués, el film relata com una família que viu en una vella masia aïllada ha de fer front a canvis sobtats.

La platja del Prat i el seu passeig són els escenaris en què es va rodar, a inicis de 2022, una part de ‘Trenc d’Alba’. La cinta, que ha estat seleccionada junt amb 13 films més entre 2.000 candidates, és el Treball de Final de Grau d’Anna Llargués com a alumna de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). Precisament, ha estat l’ESCAC Films qui ha produït el curtmetratge.

La secció La Cinef, que assoleix la 26a edició, ha seleccionat 14 ficcions i 2 animacions entre tots els treballs presentats per escoles de cinema de tot el món. El jurat lliurarà els tres premis d’aquesta secció dijous 25, durant la cerimònia que precedeix la projecció dels films premiats. 

“Trenc d’alba”, que ja va ser nominada al certamen búlgar In the Palace International Short Film Festival, és una història sobre una casa que s’esmicola, sobre el creixement de les persones que hi viuen, sobre l’aïllament, l’amor i la por a la llibertat narrada mitjançant un doble format [Digital 1:85:1 · Super 8 – 4:3].

El Prat Film Office, al costat del nou talent

A la web de El Prat Film Office, trobareu una fitxa amb més informació del curtmetratge. Aquest programa municipal que promociona la ciutat com a plató ha esdevingut un espai de referència pel que fa a l’acompanyament al nou talent. En aquest sentit, proporciona acompanyament als i les estudiants en la fase de cerca i gestió de localitzacions, així com en la tramitació de permisos. També ofereix, des de la seva creació, l’exempció del pagament de les taxes per a rodatges d’exercicis acadèmics d’estudiants de l’àmbit audiovisual. 

Gràcies a la tasca desenvolupada per aquesta oficina, el Prat s'ha convertit en la segona ciutat de Catalunya que més rodatges acull, tan sols per darrera de Barcelona. 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...

dimarts, 9 gener, 2024 - 13:45

Ens deixa el director Ventura Pons

El prolífic cineasta va rodar 'Anita no perd el tren' i 'La vida abismal' al Prat

Ventura Pons, un dels cineastes catalans més importants de les darreres dècades, ens ha deixat aquest dilluns. El recordem per documentals com 'Ocaña, retrat intermitent', un gran document de la Barcelona queer i rebel dels anys setanta, i desenes de pel·lícules com 'Què t’hi jugues, Mari Pili', 'El perquè de tot plegat', o 'Amic/AMAT'. Han quedat especialment gravades a la...

divendres, 17 novembre, 2023 - 09:30

‘La imatge permanent’ de Laura Ferrés omple el Cine Capri del Prat en una preestrena d’agraïment a la ciutat on ha estat rodada

Més de 700 persones han assistit a la presentació de la pel·lícula, que ha...