Esteu aquí

Un curt rodat al Prat, seleccionat en una secció oficial del Festival de Canes

trenc_dalba_poster.png

dijous, 18 maig, 2023 - 14:15

El curtmetratge ‘Trenc d’Alba’, rodat parcialment al Prat, ha estat seleccionat per formar part de la secció oficial La Cinef de la 76a edició del Festival de Canes, que va inaugurar-se el 16 de maig i s’allargarà fins al 26. Dirigit per Anna Llargués, el film relata com una família que viu en una vella masia aïllada ha de fer front a canvis sobtats.

La platja del Prat i el seu passeig són els escenaris en què es va rodar, a inicis de 2022, una part de ‘Trenc d’Alba’. La cinta, que ha estat seleccionada junt amb 13 films més entre 2.000 candidates, és el Treball de Final de Grau d’Anna Llargués com a alumna de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). Precisament, ha estat l’ESCAC Films qui ha produït el curtmetratge.

La secció La Cinef, que assoleix la 26a edició, ha seleccionat 14 ficcions i 2 animacions entre tots els treballs presentats per escoles de cinema de tot el món. El jurat lliurarà els tres premis d’aquesta secció dijous 25, durant la cerimònia que precedeix la projecció dels films premiats. 

“Trenc d’alba”, que ja va ser nominada al certamen búlgar In the Palace International Short Film Festival, és una història sobre una casa que s’esmicola, sobre el creixement de les persones que hi viuen, sobre l’aïllament, l’amor i la por a la llibertat narrada mitjançant un doble format [Digital 1:85:1 · Super 8 – 4:3].

El Prat Film Office, al costat del nou talent

A la web de El Prat Film Office, trobareu una fitxa amb més informació del curtmetratge. Aquest programa municipal que promociona la ciutat com a plató ha esdevingut un espai de referència pel que fa a l’acompanyament al nou talent. En aquest sentit, proporciona acompanyament als i les estudiants en la fase de cerca i gestió de localitzacions, així com en la tramitació de permisos. També ofereix, des de la seva creació, l’exempció del pagament de les taxes per a rodatges d’exercicis acadèmics d’estudiants de l’àmbit audiovisual. 

Gràcies a la tasca desenvolupada per aquesta oficina, el Prat s'ha convertit en la segona ciutat de Catalunya que més rodatges acull, tan sols per darrera de Barcelona. 

Compartir

Noticies relacionades

La imatge permanent cartell

dimecres, 5 juliol, 2023 - 15:15

‘La imatge permanent’, dirigit per la pratenca Laura Ferrés, competirà al Festival de Locarno

El llargmetratge, el primer de la directora, ha estat rodat al Prat de...
Cartell Loli Tormenta

dijous, 6 abril, 2023 - 12:30

Es projecta al Prat 'Loli Tormenta', la pel·lícula pòstuma d'Agustí Villaronga rodada a la ciutat

El Cinema Capri acollirà un passi gratuït el proper 14 d'abril
Rodatge de la pel·lícula de Villaronga al Prat

dijous, 21 juliol, 2022 - 12:00

Agustí Villaronga roda al Prat la comèdia LOLI TORMENTA, protagonitzada per Susi Sánchez

Aquest mes de juliol, s’ha iniciat a la ciutat el rodatge de diverses escenes...