Esteu aquí

Un Consell Municipal de la gent gran

dijous, 31 octubre, 2002 - 01:00

Un Consell Municipal de la gent gran...

Un acte que presidirà l'alcalde i que se celebrarà al saló de Plens servirà per constituir el Consell Municipal de la Gent Gran del Prat.

En les darreres setmanes, les persones interessades s'han anat integrant en comissions de treball. Aquest Consell vol ser l'òrgan consultiu i de participació de la gent gran de la ciutat, i pretén establir un marc de treball comú per a les persones implicades en aquells àmbits que afecten aquest col·lectiu (associacions, serveis públics, ciutadans i ciutadanes particulars...). Tot plegat, amb un objectiu primordial: millorar la qualitat de vida de les persones grans. Al Prat viuen gairebé 8.000 persones de més de 64 anys (el 12% de la població). El Consell aplega una sèrie de comissions de treball, definides abans de l'estiu i que tracten els següents interessos:

- Promoció de serveis i recursos de benestar social (pisos i residències, centres de dia, ajuda a domicili, telealarmes, càtering...).
- Promoció del civisme, la participació social i el voluntariat.
- Desenvolupament de la informació, la comunicació i les noves tecnologies.
- Promoció i seguiment de les activitats de lleure i temps lliure.

Planificació, desenvolupament, seguiment i avaluació del pla de treball del Consell Municipal. Guillem Alias, de 66 anys, persona activa i emprenedora, forma part de diverses comissions de treball del Consell. "He treballat molt a la vida, i ara vull fer-ho pel poble", diu. Alias espera que al Consell "hi participi força gent gran, que no siguin passius, que facin coses". I a l'Ajuntament li demana que el Consell "no sigui una cosa de cara a la galeria però inoperant, perquè demanarem comptes de la seva actuació".
Alias considera que el Consell, i la gent gran en general, ha de buscar solucions "no només per nosaltres, sinó per a tota la societat", i apunta alguns problemes que cal abordar: la manca d'integració entre col·lectius i persones de diferent origen cultural, la poca col·laboració entre les entitats, el poc civisme d'algunes persones ("no hem de tenir por de denunciar els actes incívics"), la soledat en què viu molta gent... 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 29 maig, 2020 - 13:00

Els CAP Ramona Via i CAP Doctor Pujol i Capsada reobriran al públic dimarts

Abans d'anar a l'ambulatori cal trucar per telèfon

divendres, 29 maig, 2020 - 11:00

El programa Referent d’Ocupació Juvenil ofereix un servei d’acompanyament individualitzat en línia

L’assessoria d'ocupació per a persones joves, realitzada habitualment a El...

divendres, 29 maig, 2020 - 09:00

Nova formació sobre comunicació relacional i participació per a les entitats de la ciutat

El Servei d'Assessorament i Formació a les Entitats de l'Ajuntament ha...