Esteu aquí

Un conjunt d'actuacions milloraran el medi aquàtic del delta

TEMES: Urbà

L'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, i el conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, Francesc Baltasar, visiten les zones on es faran aquestes actuacions.

dijous, 26 octubre, 2006 - 10:15

Tejedor i Baltasar, acompanyats pel director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Manel Hernánez, van visitar ahir el Parc del Riu (tram urbà del Llobregat, entre els ponts de l'autovia i el de Mercabarna) i els Espais Naturals del Riu (a la zona de la desembocadura), dues de les zones del delta del Llobregat on es faran actuacions de millora del medi aquàtic.

Els principals objectius d'aquestes actuacions previstes són: millorar la qualitat del medi aquàtic, inclòs el medi marí del delta del Llobregat i dels seus espais naturals; fomentar l'ús educatiu i social d'aquest entorn natural; construir les infrastructures que assegurin la millora de la qualitat sanitària de les aigües del litoral;  construir dipòsits anti-descàrrega per evitar la contaminació en casos d'avingudes d'aigua; i executar un sistema de pous de l'aqüífer superficial que permetin garantir un cabal mínim de manteniment de la xarxa de canals de desguàs per aconseguir una adequada qualitat ambiental.

Aquestes actuacions, que es duran a terme en tres anys (del 2006 al 2008), les impulsa el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, mitjançant un conveni amb el Ministeri de Medi Ambient, administració que aportarà la major part del pressupost necessari per dur-les a terme.

Endegament del tram urbà del riu
Durant la visita, Manel Hernández va explicar el projecte d'endegament del tram del riu Llobregat situat entre el pont de l'autovia i el de Mercabarna, amb l'objectiu d'evitar el desbordament del riu en cas de fortes avingudes d'aigua.

El coordinador dels Serveis d'Urbanisme de l'Ajuntament del Prat, Carles Prieto, va detallar el projecte d'integració urbana d'aquest tram de riu entre ponts, amb la creació d'un parc accessible des de la ciutat. Aquest nou espai lúdic acollirà un centre de rem i diversos itineraris de passeig a la vora del riu.

En el següent document (Pdf) hi trobareu informació addicional.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 2 abril, 2020 - 09:45

Prat Espais assessora i intermedia entre propietaris i llogaters per la crisi pel coronavirus

L'Ajuntament fa una crida als propietaris a actuar amb responsabilitat social...

dimecres, 1 abril, 2020 - 09:00

El metro i el bus seran gratuïts del 2 al 9 d'abril

Des de l'1 d'abril, les línies PR2 i PR3 deixen de funcionar i la PR1 n...

dilluns, 30 març, 2020 - 15:00

L’Ajuntament reforça la neteja a la via pública amb desinfectant en zones d’especial risc

En concret, el servei actua al voltant de supermercats, CAP, farmàcies,...