Esteu aquí

Un altre juny solidari.

Les entitats que integren El Prat Solidari, amb d'altres que hi han col·laborat enguany, han organitzat amb la Regidoria de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament, tota una sèrie d'actes amb motiu de la 10a Festa El Prat Solidari, que se celebra durant tot el mes de juny.

diumenge, 1 juny, 2003 - 02:00

Fins al dia 15 podem visitar l'exposició de fotografies The Sahrawis, sobre els campaments de refugiats de Tindouf, a càrrec de Michele Curel, a la biblioteca municipal Antonio Martín. La inauguració va comptar amb la presència de l'artista i es va fer una xerrada sobre la situació del poble sahrauí

El 6 de juny, a les 20 h, es projectarà al cinema Capri, la pel·lícula En tierra de nadie, la història de dos soldats, un de bosnià i un de serbi, que es troben atrapats entre les línies enemigues. Hi haurà més cinema: el dia 12, la Capsa exhibirà el film Promises, sobre la vida d'un grup d'infants palestins i israelians entre 1995 i 1998. Organitza La Claqueta Metàl·lica.

El dissabte 7 a les 19 h, Enric Pallarès, del Comitè de Solidaritat amb els Pobles del Perú oferirà una xerrada al centre cívic Jardins de la Pau. Hi haurà una degustació de mate. Poc abans, a partir de les 16.30 h. a la plaça Pau Casals, hi haurà l'espectacle No Oblidem (música, teatre, poesia, dansa...) per recordar la invasió de l'Iraqu

Els dies 12 i 13 de juny, l'IES Baldiri Guilera celebrarà tota una sèrie d'activitats dintre del projecte Jove Solidari/a, adreçades als estudiants de 3r d'ESO. Així, al matí de dijous hi haurà una xerrada participativa en què es motivarà la reflexió dels joves en torn al tema del desenvolupament dels països del Sud. S'hi plantejaran els conceptes de Tercer Món, pobresa, solidaritat, progrés, desenvolupament, amb la idea de trencar preconceptes i prejudicis amb relació a aquestes realitats.

L'endemà es practicaran dinàmiques de cubs, un joc de simulació que reflecteix el sistema d'intercanvis comercials entre els països industrialitzats i els que es troben en vies de desenvolupament.

El dissabte 14 de juny és un dia farcit d'activitats. A les 10.30 h, es presentarà l'entitat Associació Portes Obertes, amb una xerrada sobre interculturalitat al centre cívic Sant Jordi- Ribera Baixa i, posteriorment, es farà un dinar intercultural. Per assistir-hi cal adquirir els tiquets amb antelació (podeu contactar amb l'entitat al tel. 93 374 15 80). El mateix dissabte i al mateix centre cívic, a les 18 h, actuarà el grup Nass Marraquesh (entrada de franc).

La 10a Festa El Prat Solidari acabarà, un any més, amb la Festa de Colors, que se celebrarà la nit del 28 de juny a la platja del Prat, amb "Cants tuareg de l'Ahaggar", d'Algèria. Hi haurà "xiringuitos" d'ONG pratenques. Fins a la matinada hi haurà servei gratuït d'autobusos fins a la platja des de la pl. del Mestre Estalella.

El programa de la festa es pot trobar a tots els taulells dels equipaments municipals, i la web de l'Ajuntament, www.aj-elprat.es.

Redacció

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 21 febrer, 2020 - 08:15

La Jornada d'Orientació Acadèmica i Professional, el 27 de febrer

S'adreça a tot l'alumnat de 2n de batxillerat de la ciutat

dijous, 20 febrer, 2020 - 13:30

L'emergència climàtica és el tema central del Carnaval de Sant Cosme

La rua del barri es fa divendres al matí

dimecres, 19 febrer, 2020 - 11:15

Racó tecnològic / Connecta Jove a Jardins de la Pau

Activitat que forma part del projecte comú #Jardigital. El racó tecnològic és espai d'aprenentatge, descoberta i pràctica sobre les noves tecnologies. Aquest espai es dinamitza des de la dinamització de gent gran del Centre Cívic, així com amb la col·laboració dels voluntaris del Programa de Gent Gran. A l'inici del 2020, aquesta activitat ha estat substituida temporalment per la participació del Centre Cívic ...