Esteu aquí

Trucaran a casa vostra

Durant el més de maig s'inicia una campanya de porta en porta, per tal d'informar els pratencs i les pratenques sobre la gestió correcta dels residus. Durant els propers tres mesos, informadors de la campanya visitaran totes les llars del Prat.

diumenge, 1 maig, 2005 - 12:00

L'objectiu és informar tota la ciutadania sobre la millor manera de gestionar els residus que generem, fent èmfasi en la matèria orgànica i els mobles i trastos vells. Aquests residus s'han triat com a centre de la campanya, perquè darrerament s'han detectat incidències i cal, entre tots, millorar-ne la gestió.

La matèria orgànica
La matèria orgànica és la fracció més important de la brossa domèstica (el 38%). Al Prat se'n fa la recollida selectiva mitjançant els contenidors marrons ubicats al carrer, on hem de llençar totes les restes del menjar, closques d'ou i de fruita seca, pinyols d'oliva, ossos i espines de peix, marro de cafè i d'infusions, restes de plantes, taps de suro, tovallons de paper usats... La matèria orgànica recollida s'aprofita per fer compost (adob) per a les plantes, sempre que no s'hagi barrejat amb cap altre tipus de residu. Per això és molt important fer-ne una separació correcta.

Mobles i trastos vells
Trucant al 934 794 544 concertareu dia i hora perquè el servei de recollida de mobles i trastos vells de l'Ajuntament passi per la porteria de casa vostra a buscar: escales de mà, estufes, electrodomèstics petits i grans, bidets, wàters, ordinadors, mobles... Actualment es recullen el 70% de mobles i trastos vells que es generen al Prat, però encara hi ha persones que els abandonen al carrer i provoquen abocaments incontrolats. Cal un compromís de tothom per solucionar-ho.

 

 

Compartir

Noticies relacionades

Carrer Ferran Puig

dimarts, 26 octubre, 2021 - 07:00

Prova pilot per identificar residus comercials

Els establiments que participen han d’utilitzar unes bosses gratuïtes per les...
Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...