Esteu aquí

Trobada comunitària per potenciar el projecte Antenes

Antenes és un projecte comunitari amb l’objectiu de combatre la solitud no desitjada

dimarts, 17 maig, 2022 - 14:15

La passada setmana les entitats socials Creu Roja i GATS, que gestionen conjuntament amb l'Ajuntament el projecte “Antenes no estic sol /sola”, van organitzar una trobada per analitzar el funcionant actual del projecte amb l’objectiu de posar sobre la taula noves accions i idees per potenciar-lo encara més.

Antenes és un projecte promogut per l’Àrea d’Acció d’Acció Social i Comunitària de l’Ajuntament del Prat i desenvolupat amb la col·laboració del veïnat, dels comerços, de professionals de diversos serveis públics, de persones voluntàries i de les entitats de la ciutat.

La finalitat d’aquest projecte és detectar situacions de solitud no desitjada o situacions de molta fragilitat per tal que la persona pugui arribar als professionals que la poden ajudar i pugui refer nous vincles amb la comunitat.

A la trobada, van assistir gairebé una quarantena de persones que van analitzar tres àmbits principals: les persones voluntàries, les persones acompanyades i l'organització del projecte. L’objectiu va ser fer una diagnosi de l’estat actual del projecte per tal de proposar idees que puguin potenciar l’ús d’aquest servei municipal.

Actualment a la ciutat del Prat hi ha un total de 120 usuàries i usuàries d’Antenes, que són acompanyades per unes 70 persones voluntàries.

A través d’aquesta trobada, es vol enfortir el número total de persones involucrades i millorar així la xarxa cívica de la ciutat, ja que Antenes també pretén sensibilitzar la comunitat i treballar perquè s’impliqui en el projecte.

Si creieu que podeu aportar el vostre granet de sorra a aquest projecte o a qualsevol altre, podeu contactar amb el Punt de Voluntariat. Ens trobem a les Cases d'en Puig (pl. Agricultura, 2), al telèfon 93 379 00 50 ext. 5600  o al correu electrònic voluntariat@elprat.cat

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 1 juliol, 2022 - 13:30

La darrera edició de La Cosme, ja al carrer

El segon número de “La Cosme” ja es troba al carrer. La Cosme és una revista enfocada al barri de Sant Cosme i a les seves pàgines podreu trobar informació rellevant sobr...
Pineda Parc Nou

dijous, 30 juny, 2022 - 14:30

El Prat habilita 14 refugis climàtics per protegir-se de la calor

S’adequaran com refugis climàtics, amb temperatura ambient i entorn...

dijous, 30 juny, 2022 - 13:00

A l’estiu, continuen les activitats per a persones amb diversitat funcional motora

El proper divendres 1 de juliol començarà el taller d’activitat física terapèutica, una activat que té l’o...