Esteu aquí

Tret de sortida a la programació del 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de les violències masclistes

dimecres, 10 novembre, 2021 - 13:15

El 25 de novembre se celebrarà el Dia internacional per a l’eliminació de les violències masclistes.

Enguany, el programa de Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament ha preparat una programació marcada per la conscienciació i la mobilització ciutadana amb l’objectiu de posar de manifest les opressions per qüestió de gènere i les múltiples violències exercides envers les dones.

Amb aquesta campanya de denúncia i de sensibilització, la nostra ciutat continua amb el seu ferm compromís de lluitar contra aquesta xacra que implica una greu vulneració dels drets humans.

La campanya s’articularà sota el lema “Diem prou a les violències masclistes” i pretén que a través de les seves accions es pugui aconseguir deixar de reivindicar aquest dia. Sinònim de que la igualtat de gènere ha posat fi a les violències masclistes.

Activitats programades

El programa d’activitats del 25N està liderat pel programa de Feminisme i LGTBI i s’ha elaborat conjuntament pel Consell de Dones, entitats de la ciutat i diferents departaments municipals. El podeu consultar al següent enllaç.  

El dimecres 24 de novembre a les 18 h es durà a terme al Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa la xerrada “Violència Vicaria”. Activitat central del 25N a càrrec de Lorena Garrido, professora associada de Filosofia del Dret i integrant del Grup Antigona.

El mateix dia 25 de novembre es duran a terme diferents activitats. Al matí, a la plaça Catalunya es durà a terme “Posa’t al seu lloc”, una composició artística sorgida del Consell Municipal de Dones i del col·lectiu feminista local Vidues08820 que pretén visibilitzar les violències masclistes i propiciar una reflexió ciutadana al respecte.

A les 18:30 h a la mateixa plaça, es realitzarà l’acte central amb la lectura del Manifest per part del Consell de les Dones, una lectura dramatitzada del col·lectiu #enfemeni i diferents representacions artístiques locals.

El jovent de la ciutat també hi participa

Hi haurà activitats especialment adreçades a les persones més joves de la ciutat. Un exemple és ”Desmuntar la selfie”, una proposta on es revisaran algunes imposicions socials de la imatge i es realitzarà una pràctica creativa per explorar els potencials expressius de l’autorepresentació.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 25 maig, 2022 - 14:00

La revista Viure+ del mes de maig, ja al carrer

Una publicació elaborada i destinada a les persones grans del municipi, amb...

divendres, 20 maig, 2022 - 08:15

Set futures professionals de la infermeria completaran la seva formació als Serveis Municipals de Salut Pública i Consum

El centre educatiu de procedència és la Unitat docent multiprofessional d...

dimecres, 18 maig, 2022 - 15:00

Trobada per valorar la primera temporada de Girem el món

L’any passat es va estrenar a El Prat Ràdio un nou programa anomenat “Girem el món”.  Un projecte intergeneracional i d’aprenentatge on les entitat...