Esteu aquí

Treball als Barris promou la contractació de vuit persones i atén més de 150 a Sant Cosme

L’Ajuntament del Prat ja treballa en l’edició 2022-2023 d’aquest programa, que augmentarà a 14 les persones contractades

dimarts, 25 octubre, 2022 - 09:30

El programa Treball als Barris, que es promou des de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament del Prat, es desenvolupa al barri de Sant Cosme des de 2008. En l’edició actual el dispositiu de recerca de feina i inserció, ubicat al Centre Cívic Delta, ha atès 157 persones, 70 de les quals han trobat feina, el que suposa un 44,5% d’inserció laboral.

 

Les accions del programa també s’han traduït en la contractació de vuit persones del barri de Sant Cosme que han tingut l’oportunitat de formar part dels plans d’ocupació durant nou mesos. Un valor afegit és que el treball d’aquestes persones reverteix en el mateix barri.

 

El programa Treball als Barris té com a objectiu fomentar el desenvolupament local a fi de millorar les possibilitats d’inserció de les persones i afavorir la reactivació econòmica mitjançant els recursos existents al barri i la cooperació dels seus actors. Aquest programa està subvencionat pel Servei d’Ocupació i el Ministeri de Treball i Economia Social, que ha dotat l’Ajuntament amb una subvenció per a l’execució de les accions que es realitzaran durant el 2023.

 

La nova edició permetrà la contractació de 14 persones del barri a partir del desembre. Aquestes persones executaran diferents obres i tasques comunitàries i es distribuiran com operaris/àries de manteniment, operaris/àries de neteja urbana, un/a encarregat/da i auxiliars de suport comunitari.

 

El dispositiu de recerca de feina i inserció ofereix serveis d’orientació laboral, acompanyament en la cerca de feina i formacions laborals. Enguany s’oferiran formacions de neteja industrial, manipulació d’aliments i instal·lacions de plaques solars.

 

Per portar a terme les fites plantejades el programa compta amb dos agents de desenvolupament local, dos agents d’ocupació i un/a auxiliar administrativa que treballen amb el teixit associatiu, empresarial i comercial del barri i es coordinen amb les diferents àrees municipals implicades.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 21 setembre, 2023 - 09:00

16a edició del QuintoTapa al Prat, la ruta més gastronòmica del Baix Llobregat amb el Pollastre Pota Blava com a protagonista

El nou curs gastronòmic al Prat de Llobregat arrenca amb el QuintoTapa Pota...

dimarts, 19 setembre, 2023 - 12:00

Nova convocatòria del projecte Niu Incubadora Social per donar suport a iniciatives i idees emprenedores en l'àmbit de l'economia solidària al Prat

El projecte Niu Incubadora Social llança una nova convocatòria per donar...

divendres, 15 setembre, 2023 - 10:15

Comença la diagnosi sobre economia circular impulsada pel projecte Ecoindústria als polígons industrials del Delta del Llobregat

Es durà a terme entre setembre i novembre i facilitarà la transició cap a un...