Esteu aquí

Traçat definitiu de la línia L9

Arran de la decisió d'ubicar una estació del tren d'alta velocitat (TAV) a la nostra ciutat, la línia L9 del metro canviarà de traçat per poder passar per aquesta estació.

diumenge, 1 febrer, 2004 - 14:46

L'estació del TAV no només farà que la línia L9 del metro canviï de recorregut i tingui una estació més a la nostra ciutat, sinó que també afectarà la línia L1, que en principi havia d'arribar fins a la plaça de Catalunya per trobar-s'hi amb la línia L9, un traçat que ara ja no caldrà, ja que totes dues línies coincidiran a l'estació intermodal del TAV.

Per tant, la línia L9, procedent de la zona de Mercabarna, passarà per sota del Llobregat i tindrà la primera estació al Prat al davant del CAP Ramona Via. La parada següent serà a l'estació intermodal, davant la piscina del Fondo d'en Peixo, i tindrà dues sortides: una cap a l'estació del TAV i una altra cap al parc del Fondo d'en Peixo.

La tercera serà a la plaça de Catalunya i tindrà una sortida cap a l'avinguda del Doctor Gallart Monés i una altra cap al carrer de Lleida. Aquesta estació serà la que donarà servei a més usuaris al Prat, ja que tindrà un públic potencial de 35.000 persones. En el projecte inicial, la línia L9 anava directament des del CAP Ramona Via fins a la plaça de Catalunya, sense parades intermèdies.

La quarta parada de la línia L9 al nucli urbà serà a Sant Cosme, a la confluència dels carrers de Riu Llobregat i Riu Xúquer. Des d'aquí, el metro es dirigirà cap al Mas Blau i l'aeroport.

Les obres del metro al Prat, que s'iniciaran aquest any, ja estan adjudicades i n'està a punt d'acabar el tràmit ambiental. És important assenyalar que seran unes obres amb força afectació en la vida diària de la ciutat, especialment al voltant de les futures estacions, amb talls de carrers, desviament de serveis, obertura de pous, etc.

Compartir

Noticies relacionades

Carrer Ferran Puig

dimarts, 26 octubre, 2021 - 07:00

Prova pilot per identificar residus comercials

Els establiments que participen han d’utilitzar unes bosses gratuïtes per les...
Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...