Esteu aquí

Tots els semàfors del municipi incorporaran avisos acústics per a invidents

S'instal·len semàfors a la cruïlla de Carretera de la Marina amb Lleida

semàfor invidents

Un semàfor amb avisador acústic a l'av. de l'Onze de Setembre.

dimecres, 13 desembre, 2017 - 09:45

L'Ajuntament del Prat ha aprovat la instal·lació d'un sistema d'avís acústic per a invidents a tots els semàfors del terme municipal que encara no en disposaven. Aquest sistema ja funcionava a la majoria de semàfors del nucli urbà, i en les properes setmanes s'estendrà a tota la resta, la majoria situats als polígons industrials Pratenc i Mas Blau, i a l'Eixample Sud. 

A través del so, la persona invident pot saber quan el semàfor està verd. El sistema, homologat per l'ONCE, s'integra a l'òptica de leds del semàfor i s'activa amb un comandament a distància o amb un telèfon mòbil que manipula la persona invident. Així s'aconsegueix que els avisos acústics només funcionin quan algú ho requereix expressament.

Nous semàfors a la Carretera de la Marina

D'altra banda, l'Ajuntament ha decidit instal·lar semàfors a la cruïlla dels carrers de la Carretera de la Marina i Lleida. L'objectiu és millorar la seguretat i la fluïdesa del trànsit de vehicles i persones. Arran de les obres a l'av. de la Verge de Montserrat, la citada cruïlla ha experimentat un increment del trànsit, tant de vehicles privats com d'autobusos. Els nous semàfors començaran a funcionar la setmana vinent. 
 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:30

La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental

La Fira se celebra abans que en anys anteriors, del 2 al 4 de desembre

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:15

La 20a Mostra d’Entitats acollirà les Jornades Som Diversitat

La gran novetat d'enguany serà la posada en marxa d'un servei d'assistència...