Esteu aquí

Tots cinc grups municipals del Prat mostren conjuntament el seu rebuig a la proposta d’ampliació de l’aeroport del Prat

Abans d’iniciar el ple municipal del mes de juny, representants dels cinc grups municipals del Prat s’han fet una fotografia conjunta per reiterar la seva negativa unànime a la proposta d’ampliació de l’aeroport del Prat

Foto grups municipals contra ampliacio aeroport

dimecres, 2 juny, 2021 - 18:45

Tots cinc grups municipals amb representació al ple del Prat (El Prat En Comú, PSC-CP, Esquerra Republicana, Ciutadans i Podemos) han mostrat conjuntament el seu rebuig unànime a la proposta d’ampliació de l’aeroport del Prat.

Abans d’iniciar el ple municipal del mes de juny, que ha començat avui a les 18h, representants de tots els grups s’han fet una fotografia conjunta davant del consistori per mostrar un cop més la unitat de la ciutat contra la proposta d’ampliació de l’aeroport del Prat, que suposaria la destrucció de la Ricarda, espai protegit per la Unió Europea, que reclama una major protecció del Delta del Llobregat, de gran valor mediambiental i amb hàbitats d’interès comunitari. En la zona es troba, a més, la Casa Gomis, una obra fonamental de l’arquitectura racionalista a Catalunya, declarada recentment per la Generalitat Bé Cultural d’Interès Nacional.

Com a alternativa a la proposta d’ampliació de l’aeroport, l’Ajuntament del Prat defensa que cal dissenyar un sistema aeroportuari català, que potenciï els actuals aeroports de Vilobí d'Onyar (Girona) i Reus i millori les connexions ferroviàries d’aquestes localitats amb el Prat i Barcelona.

D’aquesta manera, els cinc grups municipals del Prat han volgut reiterar avui la posició que ja van expressar en la declaració institucional aprovada per unanimitat al ple municipal del 4 març de 2020 i amb la promoció del manifest  "Preservem el delta. Protegim el clima. No a l'ampliació de l'aeroport" (#NiUnPamMes), que ha recollit fins ara el suport d’unes 5.200 persones a títol individual i de més de 250 entitats del territori.

Compartir

Noticies relacionades

Reunió de l'alcalde amb la delegada del Govern de l'Estat

dimarts, 22 novembre, 2022 - 12:45

Mijoler demana a la delegada del Govern el compromís de l’Estat per impulsar l’estació intermodal al Prat i frenar la regressió del litoral

L’alcalde del Prat també ha reiterat a Maria Eugènia Gay que el consistori...
Simulacre d'emergència d'accident aeri a la platja del Prat.

dijous, 17 novembre, 2022 - 10:30

Simulacre d’accident aeri al Prat dilluns vinent al matí

Durant la realització del simulacre, el matí de dilluns, s’informa a la...

dijous, 10 novembre, 2022 - 13:45

Desactivat el pla d’emergències per risc químic, després de l’extinció de l’incendi a la depuradora

L’Agència Catalana de l’Aigua no ha observat afectacions sobre l’aigua del...