Esteu aquí

Tota la informació sobre la qualitat de l’aire, a un clic

L’Ajuntament del Prat participa en el projecte europeu #iBAM, que té com a objectiu estudiar com circula la contaminació a les principals ciutats europees, tenint en compte la geometria urbana i la meteorologia.

BettAir

divendres, 24 desembre, 2021 - 10:30

La nostra ciutat participa al projecte d’innovació tecnològica #iBAM amb l’objectiu de fer el seguiment de la contaminació dins les grans ciutats europees. Aquest projecte està dins del marc de la iniciativa europea #FF4EuroHPC, que pretén l’accés a la supercomputació de projectes innovadors.

Per a fer-ho possible, s’han instal·lat, en una primera fase del projecte, quatre sensors a: Fondo d’en Peixo, l’avinguda Verge de Montserrat, Mirador d’avions i la tercera pista de l’aeroport. Aquests sensors, que ja estan funcionant, recolliran informació sobre gasos i partícules i incorporen sis anemòmetres i tres estacions meteorològiques. En una segona fase, s’introduiran les dades al sistema de computació ALYA, propietat del Centre de Supercomputació de Barcelona. Aquesta eina generarà un model 3D per mostrar el moviment de la contaminació. La tercera fase del projecte, la última, donarà pas a un estudi de totes aquestes dades i es podrà fer una classificació en funció de la població i els graus de contaminació.

Aquest projecte es va presentar a la Smart City Expo World Congress, conjuntament amb les iniciatives de la Diputació de Barcelona.

Compartir

Noticies relacionades

Platja del Prat 2022

divendres, 12 agost, 2022 - 13:30

L’aigua de la platja del Prat, excel·lent i a gairebé 30ºC

Continua el bon estat i salubritat del litoral pratenc. Es recomana extremar...
Imatge d'arxiu de la policia local del Prat de Llobregat.

divendres, 12 agost, 2022 - 13:15

El sospitós de provocar els darrers incendis, detingut de nou

Una nova acció de la Policia Local ha provocat que l’home s’entregués als...
Platja del Prat 2022

divendres, 29 juliol, 2022 - 14:30

La qualitat de l'aigua de la platja es manté excel·lent

Des del començament de la temporada les analítiques mostren el el bon estat i...