Esteu aquí

Tot a punt per a la Cavalcada de Reis del Prat de diumenge

Per facilitar el recorregut dels Reis d’Orient per la ciutat, es tallarà la circulació i es desviarà el trànsit en alguns punts del Prat, durant la tarda i vespre de diumenge.

Cavalcada gener de 2019 (imatge d'arxiu)

Cavalcada de Reis de gener de 2019 (imatge d'arxiu)

divendres, 3 gener, 2020 - 12:00

El Prat de Llobregat ja ho té tot a punt per rebre els Reis d’Orient, que desfilaran pels carrers de la ciutat diumenge vinent, 5 de gener, durant la Cavalcada.

Melcior, Gaspar i Baltasar arriben a la ciutat acompanyats per tot un seguici d’ajudants i assistents, que en aquests dies previs a la Cavalcada, ja han preparat el terreny per a l’arribada de Ses Majestats. Els carters reials porten dies visitant diferents punts de la ciutat perquè tots els nens i nenes els puguin entregar les seves cartes i l'Harshafa, personatge màgic amb un ceptre en forma de carxofa  i emissari de Ses Majestats al Prat, és l’encarregat de comprovar que tot estigui preparat per a la seva arribada.

L’Harshafa també visitarà diumenge al voltant de les 12.30 h el Garatge Reial, on s’acabaran de posar a punt les carrosses i es faran els darrers preparatius per a la Cavalcada. Enguany, tindrà lloc a partir de les 11 h a la pista de bàsquet Xavier Marcilla, al CEM Fondo d’en Peixo. Els més petits també podran participar en diversos tallers i activitats i un Carter Reial serà allà per recollir les cartes dels nens i nenes que hagin esperat fins a última hora. A més, tindran una de les darreres oportunitats per convertir-se en camarlencs i camarlenques. Per aconseguir-ho, només hauran de fer una recomanació d’algun conte que els hi hagi agradat molt.

Canvis en el recorregut de la Cavalcada

A la tarda, la recepció de Ses Majestats per part de les autoritats de la ciutat es farà a les 17 h a la plaça de Catalunya. La Cavalcada començarà a desfilar a les 18.30 h al carrer de Riu Xúquer (davant del jutjat) i continuarà pel carrer de Serra del Cadí, l’avinguda de Pompeu Fabra, l’avinguda de Remolar, el carrer de Lleida, la carretera de Marina i l’avinguda de Verge de Montserrat. El darrer tram de la cavalcada serà pels carrers de Frederic Soler i Ferran Puig, abans de finalitzar a la plaça de la Vila. En aquest darrer tram, de carrers més estrets, no es repartiran caramels per motius de seguretat (veure el mapa del recorregut a la part inferior).

També cal tenir en compte que, al llarg del recorregut, s’han reservat espais per a persones amb mobilitat reduïda. Aquests punts es troben a la plaça de Catalunya, a la cantonada amb l’avinguda del Canal; a la carretera de Marina, cantonada amb el carrer de Barcelona; i a la plaça de Blanes.

Afectacions als autobusos

A part de l'afectació al trànsit de vehicles, la celebració de la Cavalcada també provocarà desviaments i canvis en el servei d'autobusos. Podeu consultar tota la informació al respecte a través del document situat més avall.

Gaudir de la Cavalcada amb precaució

Per acabar, us recordem alguns consells de Protecció Civil de la Generalitat per gaudir de la Cavalcada amb precaució:

Abans i durant la celebració de l’esdeveniment:

 • Abans d’anar-hi estigueu atents a les informacions oficials que emetin les autoritats sobre l’esdeveniment, el recorregut així com les condicions meteorològiques.
 • Tingueu en compte que el calçat que porteu us protegeixi bé els peus per evitar lesions: és una de les zones més vulnerables en actes massius.
 • Si el fred és intens recordeu portar barret i utilitzar bufanda o mocador per no respirar directament l’aire fred als pulmons. També és important que en general porteu roba còmoda i adequada a la meteorologia per evitar problemes amb el pas de les hores.
 • Tingueu localitzades les sortides d’emergència o les vies d’evacuació i estigueu atents a les indicacions del personal de l'organització.
 • No empenyeu mai per accedir a una zona perquè podeu provocar una caiguda o allau: si la zona està saturada o molt plena busqueu un altre punt on situar-vos.
 • Si aneu acompanyats o en grup, acordeu un punt de referència fora de la zona on s’acumuli el públic on tornar-vos a reunir en cas que us separeu o us perdeu.
 • Si aneu amb nens i nenes porteu-los de la mà. Expliqueu-li quins són els riscos, què no poden fer i com han d’actuar si es perden.
 • No deixeu que els menors pugin al mobiliari urbà o similar per veure-hi millor: és preferible que els pugeu a coll si cal.
 • Si trobeu un menor perdut acompanyeu-lo immediatament a la policia o al personal de l'organització.
 • Porteu la documentació a sobre. En el cas dels infants, gent gran i persones amb discapacitat psíquica prepareu una fitxa amb les seves dades i un telèfon de contacte, i feu que la portin en un lloc visible per si es perden. Poseu una polsera identificativa als nens i nenes amb el telèfon de contacte dels tutors.
 • Estigueu pendents de la gent gran i de les persones amb mobilitat reduïda
 • En els carrers d’accés a l’acte no us atureu davant d’aquests perquè són les vies d’accés dels serveis d’emergència i d’evacuació si és necessari.
 • Si teniu la sensació d'estar atrapats o sense sortida possible, busqueu una ubicació alternativa on pugueu localitzar una via d'evacuació. Mantingueu la calma en tot moment.
 • No pugeu a les baranes, reixes, contenidors o d’altres elements inestables perquè poden ser perillosos i provocar un accident.
 • Una vegada finalitzat l’esdeveniment, abandoneu el lloc de forma ordenada, respectant l’ordre de sortida i seguint les indicacions dels serveis de seguretat i personal d'organització. 

Durant l’acte:

 • ​Seguiu sempre les instruccions del personal de l'organització.
 • Recordeu que els principals riscos són el pas de les carrosses i tenir un accident per enfilar-se a mobiliari urbà o similar (contenidors, semàfors o senyals). No ho feu mai.
 • Actueu sempre amb sentit comú: durant la celebració no us poseu en risc ni exposeu els vostres fills a un possible accident.
 • Quedeu-vos sempre darrera les tanques o senyalització de seguretat del pas de carrosses.
 • No parleu ni feu senyals que puguin distreure ni al personal de l'organització, ni als acompanyants a peu de les carrosses, ni als seus conductors, a excepció que es tracti d’un accident o emergència.
 • No us acosteu mai a les carrosses, ni intenteu pujar-hi.
 • No baixeu mai a la via per agafar caramels que quedin en el pas de carrosses. Us podeu distreure pel pas de les següents carrosses.
 • No creueu pel mig de les carrosses ni us acosteu quan estiguin aturades o fent càrrega de combustible.
 • No llenceu caramels al personal de l'organització, a les persones de les carrosses ni a la gent que està mirant la cavalcada.
 • En cas de detectar alguna incidència informeu immediatament al personal de l'organització i, si cal, truqueu al 112.

En cas d’emergència:

 • Mantingueu la calma i estigueu atents a les indicacions dels serveis d’emergència o del personal de l'organització. 
 • Tingueu molta cura dels menors i les persones amb discapacitats.
 • Dirigiu-vos fora de l'acte pels llocs indicats o carrers més propers sense aturar-vos. En cap cas torneu enrere.
 • Eviteu cridar, córrer o empènyer els altres, ja que podríeu provocar situacions molt perilloses per a la gran quantitat de persones que n’hi ha concentrades.
 • Una vegada estigueu en una zona segura, si no trobeu alguna persona informeu-ne els serveis d’emergència o al personal de l'organització. 
 • En cas d'emergència, si truqueu al 112 des d'un telèfon mòbil i no us dona senyal, pot ser que les línies estiguin saturades: busqueu un telèfon fix per fer la trucada.

Afectacions del recorregut dels autobusos en motiu de la Cavalcada 2020

Afectacions del recorregut dels autobusos en motiu de la Cavalcada 2020 (pdf - 5418288 bytes)
Afectacions del recorregut dels autobusos en motiu de la Cavalcada 2020

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 4 agost, 2022 - 10:00

L'Illa de la lectura: 25 nenes i nens compartint aventures i complicitats

La Sala Infantil de la Biblioteca Antonio Martín forma infants lectors amb...
Casal d'estiu de natació a la piscina del CEM Fondo d'en Peixo

dilluns, 1 agost, 2022 - 10:45

Uns 3.600 infants i joves han participat als casals i activitats d’estiu al Prat durant el mes de juliol

Durant tot l’agost, es continuaran fent casals i campus nàutics (per aprendre...
Festa_Major

divendres, 29 juliol, 2022 - 10:45

Ens preparem per a la Festa Major 2022!

Al setembre ens espera una Festa Major amb un dia més i que es desenvoluparà...