Esteu aquí

Tejedor demana a la Generalitat que actuï per evitar problemes als usuaris de Renfe

A partir del 4 de desembre, Renfe introduirà canvis en el servei de Rodalies, motivats per les obres del tren d'alta velocitat (TAV).

dimecres, 23 novembre, 2005 - 15:45

L'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, ha acusat Renfe i l'ens públic Adif (Administrador de Infraestructuras Ferroviarias) de menystenir les necessitats dels usuaris de Rodalies. Tejedor també ha demanat a la Generalitat que actuï "amb autoritat i exigeixi als operadors" una bona programació de les alternatives per evitar els problemes que es generaran a partir del 4 de desembre.

En què consisteixen els canvis?
L'eliminació parcial de la via que connecta el Prat amb Sants farà que, a partir del 4 de desembre, els trens que ara van i venen de l'aeroport ja no seran els de Mataró. En el seu lloc funcionarà una llançadora entre l'estació del Prat i l'aeroport.

Un altre canvi important és que a l'estació de la nostra ciutat pararan tots els trens de rodalies. Actualment, els trens de la línia de Sant Vicenç de Calders (que passa per Calafell, Vilanova, Sitges...) no paren al Prat. A partir del 4 de desembre sí ho faran.

Respecte a la llançadora a l'aeroport, funcionarà cada 20 minuts, és a dir, tindrà una freqüència superior a la dels trens de Mataró, que passen cada mitja hora cap o des de l'aeroport.

Amb la llançadora en servei, tots els passatgers que vagin o vinguin de l'aeroport en tren hauran de baixar a l'estació del Prat per a fer transbordament. Així mateix, per a prendre la línia de Mataró des del Prat, caldrà fer transbordament a Sants.

Tejedor considera que a partir del dia 4 de desembre els usuaris es trobaran amb molts problemes pels diferents transbordaments que es veuran obligats a fer i perquè hauran de pujar i baixar moltes escales a l'estació del Prat, que no té ascensors. "El servei ha de començar a funcionar quan l'alternativa a la mobilitat estigui assegurada, i si s'ha de retardar respecte al dia 4, que es faci", diu l'alcalde.

Segons Tejedor, les obres del TAV "són molt importants, però no són una excusa per degradar el transport de milers d'usuaris". L'alcalde pratenc assegura que "això no són els Monegros, sinó una zona densament poblada on milers de persones agafen el tren cada dia".

L'Ajuntament del Prat fa dos anys i mig que reclama a Renfe, a la Generalitat, al Ministeri de Foment i a l'Autoritat del Transport Metropolità que planifiquin l'accés a l'aeroport amb motiu de les obres del TAV i millorin les connexions amb motiu de la seva ampliació, i "no hem rebut mai resposta", assegura l'alcalde.


 

Compartir

Noticies relacionades

Triatló

divendres, 15 octubre, 2021 - 10:45

Afectacions de trànsit pel XXV Triatló Ciutat del Prat

El proper diumenge, entre les 8 h del matí i les 2 h del migdia l’accés a la...
Aplec de la Tartana

divendres, 15 octubre, 2021 - 10:30

Torna l’Aplec de la Tartana

Després de la seva suspensió l’any passat a causa de la pandèmia, aquest...
CRAM

dilluns, 11 octubre, 2021 - 15:15

El CRAM allibera les tortugues Casimiro i Damm

Les dues portaven més de 10 anys en captivitat per tenir falta de visió a un...