Esteu aquí

Tarda en família per gaudir i aprendre

L'activitat que es fa cada dijous a la Palmira, per ara de forma virtual, ens porta a casa un tema diferent cada setmana

Famílies recollint els seus sobres de la Tarda en Família a la Palmira

dijous, 29 abril, 2021 - 15:00

La Tarda en Família és una de les activitats setmanals que es continua fent a la Palmira, tot i que ha canviat una mica el seu format i ara es fa de manera virtual i amb reserva prèvia de places. La virtualitat i les videotrucades és el que ens ha permès continuar connectades i arribar així a les cases de la comunitat pratenca per compartir algunes tardes i coneixements. Així és com hem pogut descobrir alguns dels experiments científics de Les Luciferases, fer un hort a casa, cuinar juntes, i noves experiències i aprenentatges que ens esperen als pròxims mesos.

Tardes de ciència en família

Aquests mesos estem compartint una tarda al mes amb Les Luciferases, i gràcies a això hem pogut aprendre algunes curiositats i experiments de ciència en família. En aquestes tardes, mentre fem jocs i experiments, també aprofitem per descobrir i donar visibilitat a algunes de les científiques que durant la història han aportat molt a la ciència, però la labor de les quals no ha estat mai degudament reconeguda.

A la Tarda de ciència en família hem après sobre ADN, hem fet discos de colors per demostrar visualment com es creen les diferents tonalitats i colors d'acord amb la llum en girar-les molt ràpidament i  hem fet un slime fluorescent i una làmpada de lava amb materials que trobem fàcilment a casa o al supermercat. Us aconsellem que no us perdeu les pròximes tardes de ciència en família, perquè aprendrem sobre bombolles d'aigua i l'Agnes Pockels i sobre la ciència del vol i l'Amelia Earhart!

Tardes en família per fer xarxa i aprendre a ser més sostenibles

Algunes de les tardes en també les hem fet a la cuina de la Palmira, i facilitades per la gent del barri, com quan la Carme de la Sala Gran Virtual ens va ensenyar a fer truites divertides amb mongeta o quan vam aprendre a fer panellets i galetes nadalenques. Al maig i al juny tornarem a rebre De l'Hort al Plat per aprendre sobre alimentació KM0, i podrem també aprendre berenars divertits i saludables i gelats casolans gràcies a la Ccantu i la Siri i la Sandra i el Tiago, famílies que han participat en activitats anteriors i ara s'han animat a dinamitzar elles mateixes una tarda en família. 

Però a més de menjar sà i saludable, volem un món més sostenible, i per això, treballem amb les famílies altres activitats de manualitats com l'enquadernació creativa amb materials reciclats i ninots de drap i titelles amb mitjons desparellats que tinguem per casa (gràcies a Luïsa i les companyes de Millor que nou i Repara't als municipis), i ja podem fer la nostra plastilina orgànica amb pasta a la sal (gràcies a la Joana i al Nahuel, altra família que va compartir amb nosaltres la seva saviesa). I continuem també per això fent xarxa amb les entitats, col·lectius i equipaments del territori, com quan vam fer poemes Dadà gràcies a la maleta viatgera d'Unzip o quan vam fer flors de colors pel Mercat Municipal. 

Tardes en família espectaculars!

Per últim, aprofitem per recordar-vos que algunes tardes en família també fem espectacles. Amb els Clowntífics vam aprendre sobre ciència i experiments bojos, però ara La Industrial Teatrera, amb el seu espectacle Herència, el qual faran avui a la plaça, ens convidaran a reflexionar juntes sobre el món que volem deixar a les famílies del futur. Ens veurem?

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 26 novembre, 2021 - 12:00

“Les fosses comunes de la Guerra Civil: estat de la qüestió” amb l’arqueòleg pratenc Jordi Ramos

Aquesta activitat forma part del programa d’activitats vinculades a l...
Josep Mayol Colell, en rebre el Premi Ciutat del Prat l'any 2010.

dijous, 25 novembre, 2021 - 15:15

Mor Josep Mayol, pintor i dibuixant reconegut com a Premi Ciutat del Prat el 2010 i Fill Adoptiu des del 2017

"Mayol va contribuir a l’impuls al Prat de l’educació i la cultura, que avui...

dimarts, 23 novembre, 2021 - 10:00

Quilos X Llibres

El Gran Recapte d’aliments arriba a la Biblioteca Antonio Martín