Esteu aquí

Tanquen els col·legis electorals del Prat després d’una jornada que ha transcorregut amb normalitat

Tot i el context de la pandèmia, la jornada electoral al Prat ha transcorregut amb normalitat, gràcies a les mesures de seguretat adoptades i la corresponsabilitat ciutadana

Tancament col·legis

diumenge, 14 febrer, 2021 - 20:15

 

Els 16 col·legi electorals del Prat de Llobregat, amb un total de 72 meses, acaben de tancar les seves portes a les 20 h d’avui, després d’una jornada que ha transcorregut amb normalitat tot i el context de pandèmia sanitària. Així ho han permès les mesures adoptades, per poder garantir que el dret de vot s’exercís de forma segura, juntament amb la corresponsabilitat ciutadana.

Per a la darrera hora de votació (de 19 a 20 h), s’han repartit equips de protecció especial als membres de les meses, ja que era la franja horària recomanada per la Generalitat perquè les persones que tinguessin o poguessin tenir covid per contacte estret tinguessin l’opció d’exercir el seu dret de vot (amb un permís excepcional a tal efecte). Mitjançant aquestes mesures d’especial protecció, també durant aquesta franja horària, l’activitat dels col·legis electorals s’ha pogut desenvolupar amb normalitat.

Altres mesures de seguretat adoptades durant la jornada d’avui han estat la instal·lació de mampares entre els membres de les meses electorals i els votants; la presència de responsables sanitaris als locals, la gestió del flux de persones dins i fora d’aquests espais; o la realització de més de 700 tests d’antígens a tots els membres de les meses i al personal municipal involucrat en la jornada d’avui. 

Segons les darrereres dades disponibles de participació, corresponent a les 18 h, un 42,08% dels pratencs i pratenques cridats a les urnes havien exercit el seu dret de vot fins a aquesta hora. El cens electoral del Prat està format per prop de 48.650 persones.

Després del tancament dels col·legis, els diferents membres de les meses acaben de començar l’escrutini. S’espera que, al llarg d’aquesta nit, es puguin conèixer els resultats del Prat de les eleccions al Parlament, si bé les dades globals de tot Catalunya podrien endarrerir-se, donades les dificultats en la constitució de meses en d’altres municipis d’arreu del territori aquest matí. L’escrutini, amb dades desglossades per municipis, es pot seguir a https://resultats.parlament2021.cat/resultados/0/catalunya

A partir de demà, també es podrà consultar el detall dels resultats al Prat a eleccions.elprat.cat .

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 5 maig, 2022 - 15:00

El Prat, reconegut entre els tres millors ajuntaments de Catalunya en transformació digital i govern obert

El Prat ha estat reconegut en la VII Edició dels Reconeixements de l...
Plaques fotovoltaiques 2

dimecres, 4 maig, 2022 - 18:45

Transició energètica i polítiques d’habitatge centren el ple municipal del mes de maig

El ple d’avui ha aprovat per unanimitat la presa en consideració de la...

dilluns, 2 maig, 2022 - 12:15

“Hem passat d’una policia reactiva a una proactiva, preventiva i de proximitat”

Entrevista a Toni Pitarch Escribano, sots-cap de la Policia Local jubilat...